Mirko Filipović slavi
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
SLJEDEĆI PROTIVNIK

MIRKO FILIPOVIĆ ZA SPORTSKE NOVOSTI Cro Cop progovorio o velikom rivalu: 'Ne znam kakav je Silva, tri godine se nije borio'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. rujan 2016. 14:30

U ritmu Novih fosila i njihove ponajveće, ponajbolje uspješnice i stihova...

“Tako je dobro, vidjeti te opet”.

Tako je sjajno vidjeti prepoznatljive kockice u ringu. Dres, točnije sportske gaće. Jedna polovica crna, druga s bijelo-crvenim kockicama. Simbol samo jednog i jedinog u MMA, u svijetu mješovitih borbi. Cro Copa. U nedjeljno podne po hrvatskom vremenu Mirko Filipović se nakon godinu i pol dana izbivanja vratio natjecateljskom sportu. Godine 43! Da, i? Nije se baš u ringu primijetilo.


Da on nije našao mene, ja bih njega

U svojem Rizin debiju u Saitama Areni Korejcu Hyunu Manu Myungu ostavio je mrvicu šanse. Dobro, nije baš mrvicu. Trajalo je to. Punih 140 sekundi. Koliko je Cro Copu trebalo gušenjem ga umrtviti, neutralizirati kao opasnost.

- Što sam očekivao? Pa tako, ništa posebno. Nije me ničim iznenadio. No, hajde, nisam očekivao baš da će “ući” na mene.

Onda kada je, onda je završio Myung vrlo brzo na parteru.

- Ma, da me nije on “našao”, brzo bih ja njega - to su bile prve Mirkove riječi jučer iz Japana. Prvi kontakt s hrvatskim medijima nakon povratničke borbe i pobjede. Dan poslije je...

- Sve OK. Lijepo je vratiti se. Vratiti u Saitamu, u ring, u borbu, a onda i u pobjede.

Najveća priča borbe bila je ona koja je slijedila - nakon borbe. Mirkov show s mikrofonom u ruci, zazivanje Wanderleija Silve na okršaj, na sljedeću borbu. Poziv koji je uostalom, kako i priliči nekomu tko se ne plaši, prihvatio Brazilac. Ustavši iz prvog reda, provukavši se među konopce i prihvativši javno bačenu rukavicu izazova.



Zagreb, 080314.
Arena Zagreb, Laniste.
Borilacki spektakl Glory 14.
Na fotografiji: Filipovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

U ring opet 29. prosinca

Ostalo je ipak malo lebdjeti u zraku pitanje. Je li to - to? Je li doista dogovoren dvoboj Mirko Filipović

- Wanderlei Silva? Odnosno, što na sve to vele čelni ljudi Rizina?

- Mislim da će biti tako. Ono što je rečeno i dogovoreno već u nedjelju u ringu. Mislim da ću se boriti sa Silvom, i da, to bi bila sljedeća borba 29. prosinca.

Poradi pojašnjenja i ponavljanja. To bi bila borba četvrtfinala nakon koje pobjednik ostvaruje pravo nastupa na Staru godinu. Na Grand Prix finalu, dakle, opet u Saitama Areni.


Nego, kakav je Silva danas? Znate se sjajno, ali iz nekog drugog razdoblja. Posljednja borba vas dvojice bila je prije točno 10 godina, nokautirali ste ga, proglašeno je to nokautom godine. Kakvim vam se čini danas?

- Malo je teže reći. Iz vrlo jednostavnog razloga. On se pune tri godine nije borio jer je imao nekih problema s UFC-om.

Zagreb, 080314.
Arena Zagreb, Laniste.
Borilacki spektakl Glory 14.
Na fotografiji: Filipovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Mirko Filipović

Dobro, kako ćete se onda pripremati za dvoboj s njim? U kolikoj će se mjeri te pripreme razlikovati od onih koje su prethodile nedjeljnoj borbi?

- Ključ priprema je uvijek isti. On je nepromjenjiv. Kondicija, kondicija i samo kondicija. Taj dio priprema mora biti savršen, kondicijski morate biti na visokoj razini.

Upoznali ste sada iz prve ruke, u samom natjecanju Rizin, za koji ste potpisali početkom ljeta. Kako vam se čisto organizacijski čini ta priča?

- Jako dobro, štoviše, sve je bilo perfektno napravljeno, organizirano na najvišoj razini. U biti, podsjetilo me na najbolje dane Pridea.

U međuvremenu, jeste li se vremenski aklimatizirali ili vas još uvijek “peru” nesanica i glad?

- Ma ajde, pustite. Glad me trese uvijek, svake noći oko 2. Jedva čekam doći kući i najesti se - za kraj će javljanja iz Tokija, Mirko Cro Cop Filipović.

Linker
26. travanj 2024 11:02