Screenshot: YouTube
'SLOBODNO ZADRŽITE NOVAC!'

OGORČENI KHABIB OBJAVIO POTRESNO PRIOPĆENJE! SPREMAN JE PREKINUTI KARIJERU ZBOG 'VELIKE NEPRAVDE'' Pogledajte snimku, sve se vidi, svi su vidjeli!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2018. 11:22

Khabib Nurmagomedov izrazito je ljut na UFC zbog najave kako će dvojici njegovih timskih kolega, Zubairi Tukhugovu i Islamu Makhachevu uručiti otkaze. Pita se zašto se tako nešto nije poduzelo u slučaju Conora McGregora, ali je isto tako najavio kako na to neće ostati ravnodušan, piše Fight Site.

UFC-ov prvak lake kategorije objavio je dugački status na Instagramu, na ruskom te nakon toga i na engleskom jeziku, uz fotografiju ljutog izraza na svom licu, čime pokušava objasniti kako mu se nikako ne sviđa najava njegovog poslodavca. Naime, njegovi timski kolege, Zubairi Tukhugov i Islam Makhachev sudjelovali su u neredima nakon subotnje borbe i zbog toga im je rečeno kako je njihova UFC karijera gotova. Ipak, Khabib neće dozvoliti da se to dogodi bez njegove reakcije, odnosno čini se kako je spreman krenuti u borbu s UFC-om za karijere svojih timskih kolega. Odnosno braće, kako ih on sam naziva.

Status prenosimo u cijelosti.

“Želio bih se obratiti UFC-u.

Zašto niste dali otkaz nikome iz njihovog tima kada je napadnut autobus i kada je nekoliko ljudi bilo ozlijeđeno? Mogli su tamo nekoga ubiti, zašto nitko ne govori ništa o vrijeđanju moje domovine, moje religije, nacije i obitelji?

Zašto oni namjeravaju kazniti moj tim, kada su se oba tima borila. Ako kažete da sam ja započeo, s tim se neću složiti. Ja sam samo završio ono što je on započeo.

U svakom slučaju, ako je nekoga potrebno kazniti, kaznite mene, Zubaira Tukhugov nema ništa s tim. Ako mislite da ću šutjeti, onda se žestoko varate. Otkazali ste Zubairinu borbu i želite ga otpustiti zato što je udario Conora. Ali ne zaboravite da je Conor bio onaj koji je prvi udario mog drugog brata. Pogledajte snimku, sve se vidi.”

Ukoliko ga odlučite otpustiti, znajte da time gubite i mene. Mi u Rusiji nikada ne okrećemo leđa svojoj braći i s njim ću ići do kraja. Ukoliko ga odlučite otpustiti, ne zaboravite i meni poslati raskid mog ugovora, jer ako to ne napravite, raskinuti ću gu sam.

I još jedna stvar, slobodno zadržite moj novac koji je još uvijek kod vas. Podosta ste zaposleni oko toga, nemojte se samo pogušiti. Mi smo morali obraniti svoju čast i to je najvažnija stvar. I mi ćemo uvijek ići do kraja. #Braća”

View this post on Instagram

I would like to address @ufc Why didn't you fire anyone when their team attacked the bus and injured a couple of people? They could have killed someone there, why no one says anything about insulting my homeland, religion, nation, family? Why do you have to punish my team, when both teams fought. If you say that I started it, then I do not agree, I finished what he had started. In any case, punish me, @zubairatukhugov has nothing to do with that. If you think that I’ll keep silent then you are mistaken. You canceled Zubaira’s fight and you want to dismiss him just because he hit Conor. But don’t forget that it was Conor who had hit my another Brother FIRST, just check the video. if you decide to fire him, you should know that you’ll lose me too. We never give up on our brothers in Russia and I will go to the end for my Brother. If you still decide to fire him, don’t forget to send me my broken contract, otherwise I'll break it myself. And one more thing, you can keep my money that you are withholding. You are pretty busy with that, I hope it won’t get stuck in your throat. We have defended our honor and this is the most important thing. We intend to go to the end. #Brothers

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

Dakle, Khabib je spreman prekinuti svoju karijeru zbog kolega i vjerujemo kako je vrlo ozbiljan oko te svoje izjave. Do sada nikada nije prezentirao novac kao motiv svog bavljenja sportom, dok je više puta svoje prijatelje i obitelj navodio kao nešto najvažnije u životu.

Koliko se saznaje iz MMA medija, borba koju su Zubaira Tukhugov i Artem Lobov trebali održati 28. listopada, na idućem UFC eventu, već je otkazana. Ipak, na službenoj stranici UFC-a je još uvijek tamo i trebala bi biti sunaslovna borba Fight Nighta u Monctonu. Tko zna, možda i UFC ozbiljno shvati svoju zvijezdu i ipak odluči stati na kočnicu. Posebno nakon argumenata koje je dao.

Linker
24. travanj 2024 02:26