Mirko Filipović vs Fedor Emelianenko
 Tomokazu Tazawa/Getty Images
NAJVEĆA ŽELJA

SLAVNI PRVAK NAKON TEŠKOG FEDOROVOG PORAZA POŽELIO BORBU KOJI SVIJET ČEKA DUŽE OD DESETLJEĆA 'Želim vijdeti meč Cro Copa i Fedora i to u Rusiji!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2019. 23:17

Otac i trener UFC-ovog prvaka Khabiba Nurmagomedova, Abdulmanap, dao je izjavu vezanu uz poraz Fedora Emelianenka, piše Fight Site. U finalu teškaškog turnira na Bellator 214 priredbi Ryan Bader je legendarnog ruskog borca nokautirao prvim udarcem i nakon samo 35 sekundi postao Bellatorov prvak teške kategorije.

“Žao mi je što se ovo dogodilo”, rekao je Nrumagomedov za ruske medije. “Svi smo čekali Fedorovu pobjedu. Možda je to bilo samo slučajno – jedan točan udarac koji je odlučio o ishodu borbe. Već sam ranije rekao da će Fedoru biti teško protiv Badera. Ali doista sam želio da pobijedi u ovom finalu. Stvarno smo propustili imati prvaka u Bellatoru. A mogao je osvojiti i cijeli turnir. To bi bio sjajan kraj karijere.”

Nurmagomedov nije siguran hoće li 42- godišnji Rus nakon ovog poraza objesiti rukavice, ali bi ga volio vidjeti u revanšu protiv Mirka Filipovića s kojim je Fedor 2005. u japanskom Prideu odradio jednu od najpoznatijih borbi u povijesti MMA-a.

“Ne mogu reći je li Fedor imao zdravstvenih problema jer nisam upoznat s njegovom situacijom. Ali mislim da ipak nije bio u najboljoj formi. Treba li završiti svoju karijeru? Sve ovisi o zdravlju i odluci koju će donijeti sa svojim timom. Nije sam. Bilo bi lijepo organizirati njegovu borbu s Mirkom Cro Copom. Ta borba trebala bi se organizirati u Rusiji.”

Linker
26. travanj 2024 20:18