Ken Ishii/Getty Images
DOBIO PRAVNU BITKU

SLUČAJ JOSHA BARNETTA ISPISAO JE POVIJEST Odluka USADA-e iznenađenje je za sve, prvi je borac kojem je to uspjelo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. ožujak 2018. 14:51

Josh Barnett dobio je zeleno svjetlo za povratak borbama. Odluka je to USADA-e koja je s javnošću podijeljena sinoć u kasnim satima, piše Fightsite.hr.

Bivši UFC-ov teškaški prvak provukao se samo s javnom opomenom zbog pada na izvannatjecateljskom dopinškom testiranju koje proizlazi još iz prosinca 2016. godine. Barnett je tada bio pozitivan na supstancu ostarine, ali je, čini se, sa svojim odvjetničkim timom uspio dokazati da je u toj priči bila riječ o kontaminiranim suplementima.

‘The Warmasterov’ slučaj zapravo je ispisao povijest USADA-e otkako je ta agencija u partnerstvu s UFC-om, jer upravo je on prvi borac koji se izvukao suspenzije, a da je bio pozitivan na jednu supstancu za poboljšanje performansi.

Barnettova povijest pozitivnih testova seže još od 2001. godine i UFC-a 34 kada je pobijedio Bobbyja Hoffmanna, samo godinu dana kasnije ponovio je prekršaj kada je osvojio titulu pobijedivši Randyja Couturea, a istu stvar napravio je i 2009. kada se planirao njegov okršaj s Fedorom Emelianenkom koji je tada otkazan svega 10 dana prije njegovog održavanja.

Josha smo u oktogonu posljednji put gledali u rujnu 2016. kada je u Hamburgu ugušio Andreija Arlovskog.

Linker
27. travanj 2024 03:05