Screenshot
NEVJEROJATNA BORBA

VIDEO: KAKVA NAJAVA ZA BORBU KOJU ČEKA CIJELI BORILAČKI SVIJET 'Video najavu za meč Miočića i Ngannoua sam pogledao 650 puta!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. siječanj 2018. 14:16

Dana White je u četvrtak dao opširan video intervjuu za Yahoo Sports u kojem je razgovarao s jednim od najuglednijih borilačkih novinara u SAD-u, Kevinom Ioleom, piše Fight Site.

Dvojac je diskutirao o mnogim aktualnim temama, a jedna od njih je bila i nadolazeći meč između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua na UFC-u 220 u Bostonu. Iole je na početku dijela razgovora o ovom nevjerojatnom dvoboju ustvrdio kako se ovaj meč može svrstati među najbolje u povijesti teške divizije UFC-a.

“Ovo je strašna borba. Ne mogu je dočekati. Kada smo složili promo video za ovaj meč, pogledao sam ga 650 puta. Dva ogromna snažna lika koja idu prema naprijed. To je savršen meč u teškoj kategoriji. Ako ne najbolji teškaški meč u povijesti, onda je tu negdje. Događa se u Bostonu, tamo se tada događaju i druge sportske utakmice pa ću se taj vikend dobro zabaviti”, odgovara White.

Upitan je li promijenio mišljenje o izazivaču iz Kameruna nakon impresivnog nokauta protiv Overeema, predsjednik UFC-a odgovara:

“Oduvijek sam vjerovao u ovog borca. To je netko na koga smo se fokusirali zadnjih godinu i pol dana. Ali nisam očekivao takav nokaut, bilo je kao u filmu.”

Iole je u tom trenutku kontrirao da je Miočić također iznimno snažan udarač koji ima sposobnost nokautirati ljude čak i dok se kreće unatrag.

“Za sve koji otpisuju Stipu jer je Ngannou takav ubojica… Stipe je jako atletičan, brz je i udara snažno. Ukupno se radi o jako dobro potkovanom borcu, sjajan je u hrvanju. Radi se o vrlo neizvjesnom meču. Ovo nije meč u kojem će Ngannou ući u kavez, udariti ga i gotovo je. Ne zaboravite da je i Stipe nokautirao Overeema u prvoj rundi. Ovo je nevjerojatna borba, dva nevjerojatna borca i nevjerojatna nokautera. Pričao sam s Roganom neki dan o ovom meču, jedva čekamo da se svjetla zagase te večeri u dvorani u Bostonu i da sve krene”, odgovara White.

Prema poznatom novinaru upravo je UFC prvak jedan od onih boraca s visokim borilačkim IQ-om, svakako većim od onog njegovog protivnika. Predsjednik UFC-a se slaže…

“100 posto je tako i zato govorim da ne smijemo otpisati Stipu. Ako borba ode u treću, četvrtu i petu rundu… razumijete što govorim. Ngannou je jako velik čovjek. Ali to je ljepota ovog meča. Ako te Francis udari, kao da te udarila Toyota ili koji već drugi auto. Tu je i Stipe koji je agilan, brz, malen teškaš, tako da se radi o vrhunskoj borbi”, zaključuje predsjednik UFC-a.

Linker
26. travanj 2024 09:58