Screenshot
ZASTRAŠUJUĆA POBJEDA NOVOG PRVAKA

VIDEO: POGLEDAJTE NOKAUT ZA POVIJEST O KOJEM PRIČA CIJELI SVIJET Nitko prije nikad nije ovako pomeo legendarnog Fedora! Najveći pao nakon prvog udarca

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2019. 09:58

Meč godine koji se najavljivao danima završio je na kraju ekspresno, za 35 sekundi. Američki borac Ryan Bader nokautirao je velikog Fedora Emelianenka već prvim jačim udarcem na noćašnjem eventu Bellator 214, a glavna borba večeri i finale teškaškog Grand Prixa pretvorila se u jednu od najkraćih ove godine.

Bader je od danas Bellatorov teškaški prvak, jedan od najboljih boraca u MMA povijesti pomalo odlazi u povijest. Amerikanac je na impresivan, šokantan način riješio sve dileme u meču u kojem je ovoga puta bio favorit protiv sedam godina starijeg velikana.

Nakon pola minute ispitivanja snaga, pogodio je Fedora krošeom, 42-godišnji Rus je pao na leđa kao pokošen, a već u sljedećem trenutku Amerikanac mu je bio nad glavom i još jednim udarcem je završio meč. Bio je to prvi pravi udarac u meču, a sudac nije imao izbora nego proglasiti pobjedu Badera.

Tako je Bader postao dvostruki Bellatorov prvak, budući da je pojasu poluteške kategorije pridodao i ovaj teškaški. S druge strane, Fedor nije uspio doći do velikog američkog uspjeha, onoga što mu je toliko nedostajalo i što je zbog svoje ostavštine u poznim borilačkim godinama htio postići. Možemo žaliti što nije potrajalo duže, no Bader je sve odradio kirurškom preciznošću, apsolutno je zasluženo došao do dva pojasa. Jednog za pobjednika turnira te jednog za prva Bellatorove teške kategorije.

Linker
27. travanj 2024 00:25