screeshot youtube
USUSRET SPEKTAKLU

NURMAGOMEDOV SUMNJA DA SU UFC I MCGREGOR IZREŽIRALI NAPAD 'Prije nego sam trebao otići na medijski dan, došli su mi iz UFC-a i rekli da moram ići sam'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2018. 15:51

Khabib Nurmagomedov odradio je interview s Arielom Helwanijem samo pet dana prije nego što će odraditi vjerojatno najveću borbu u UFC povijesti. I iznio je jednu vrlo zanimljivu situaciju o napadu na autobus u Brooklynu, kojom je “između redaka” izrazio sumnju da se sve dogodilo u dogovoru UFC-a i Conora McGregora, prenosi Fight Site.

Razgovor je tekao vrlo opušteno dok nije došla tema odnosa s Conorom McGregorom, odnosno spomenuta je situacija s press konferencije, kada je Dana White rekao ljudima iz UFC-a da Conoru donesu njegove pojaseve. Budući da Irac već pola godine nije vlasnik niti jednog, sve je to bilo jako neobično, a Khabib nije mogao ne reagirati na to što se dogodilo, odnosno na taj iskaz nepoštovanja prema njemu kao trenutnom prvaku.

Dana White treba prestati ljubiti njegovu guzicu. Kaže može reći da mu donosu njegove pojaseve? Gdje je on bio posljednje dvije godine, ne zna li što se dogodilo za to vrijeme? UFC ima svog prvaka lake kategorije, Conor McGregor je izgubio svoje pojaseve”, rekao je Khabib, koji je tako na sučeljavanju imao jedan pojas, dok su kod McGregora bila dva, iako nije prvak niti jedne kategorije. Na to se nadovezalo pitanje smatra li kako UFC želi vidjeti McGregora kao pobjednika njihove borbe.

“Naravno da UFC želi Conorovu pobjedu. Ja sam također veliko ime, ali u ovom trenutku oni žele njegovu pobjedu jer na račun njega mogu zaraditi ogroman novac. Njima ne treba momak s ruske planine da mu razbije facu i prebije ga. Meni je u to u redu, ne smeta mi, a ono najvažnije dolazi kada se zatvore vrata kaveza. Za pet dana saznati ćete tko je pravi kralj, a tko je “Burger King”.”

Nakon toga su se vratili na travanj i incident u Brooklynu, koji je na kraju jako dobro iskorišten u promotivne svrhe ove borbe, a McGregor ga je više puta potencirao na press konferenciji.

“U redu mi je to, ja sam dio ove borbe, a oni nikada ne pitaju borce smiju li nešto iskoristi. Ako posjeduju neku snimku, oni će to iskoristiti, na taj način stvaraju novac. Moj je život dobar i ne zamaram se takvim stvarima. Borba je ono što je bitno i nakon borbe neće biti mjesta za ikakve isprike. Meni je jedino važno da ga prebijem i učinim tu noć jako dugom za njega”, iznio je svoje razmišljanje, a onda je odgovorio i na to što Conor McGregor konstantno spominje kako tada nije izašao iz autobusa:

“Ja sam bio spreman izaći iz autobusa, možete pitati bilo koga tko je bio tamo i on će vam to potvrditi. No, uhvatili su se i nisu me puštali. Umoran sam već od spominjanja autobusa jer tamo se ništa nije dogodilo. Ukoliko me je već želio pronaći, zašto je tamo dolazio s kamerom i cijelom ekipom.”

Onda se nadovezao nečime što do sada nije spominjano, a i što je rijetko tko primijetio i javno iznio. Naime, Khabib tada uz sebe nije imao svoju stalnu pratnju i to iz razloga što mu je ranije rečeno kako će oni tim putem morati ostati u hotelu, odnosno da na medijski dan mora otići sam.

“Znate što je zanimljivo? Prije nego sam trebao otići na medijski dan, došli su mi iz UFC-a i rekli kako moram ići sam. Pitao sam zbog čega jer ja inače svuda odlazim zajedno sa svojom braćom. Pogledajte Embedded ili bilo koji drugi video, mi smo uvijek zajedno. Nisam znao zašto je to tako, ali prihvatio sam i otišao sam. Vidite što se na kraju dogodilo. Na medijski dan prije prošle borbe smo odlazili svi zajedno, a sada su mi više puta dolazili reći da moram ići sam. Na kraju su dozvoliti da sa mnom idu Ali i još jedan momak. A možete zamisliti što bi bilo da smo došli nas svih 15, koji smo cijeli tjedan svuda išli zajedno. To mi je veliko pitanje”, rekao je Khabib te je jasno kako bi došlo do puno većeg kaosa da je tamo bila cijela ekipa, koju bi bilo jako teško, zapravo vjerojatno nemoguće zadržati u autobusu.

Nije htio dugo o tome, nego se još samo kratko osvrnuo:

“Ne znam, ali situacija je luda. Iz nekog razloga su svi morali ostati u hotelu, a onda se tamo pojavilo 30 ljudi. Imam jako puno pitanja oko toga, ali ne želim razmišljati o nečemu što je iza nas.”

Ta situacija uistinu je iza nas i više nikako ne može utjecati na ono što će se dogoditi u subotu. No, da ova cijela Khabibova priča zvuči vrlo zanimljivo, to nitko ne može osporiti.

Linker
20. travanj 2024 23:19