screenshot youtube
UFC 211 EVENT

VIDEO: OVO MORA BITI JEDAN OD NAJBRUTALNIJIH NOKAUTA OVE GODINE 'Bombom' iz pakla poslao protivnika u carstvo snova, poraz upisala i apsolutna legenda

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. veljača 2018. 12:35

Yoel Romero još je jednom pokazao kako je opasan u svakom trenutku borbe i došao je do još jedne pobjede nokautom u trećoj rundi. Ovog puta protiv Lukea Rockholda, no nije došao do titule privremenog prvaka, radi toga što je pao vagu, prenosi Fight site.

Luke Rockhold je bolje otvorio borbu protiv Yoela Romera, oprezno kako je kroz sve razgovore najavljivao. Očekivao je eksploziju Kubanca i bio je spreman na ono što je potrebno napraviti da kod nečega takvog izbjegne primanje snažnog udarca. Rad nogu bio je dobar, ali nedostajalo je malo više želje. Nje je bilo kod Romera, no protiv Lukea “punog tanka” nije mogao napraviti ništa konkretno.

Nije to bila runda u kojoj bi netko iskočio, ali dojam je da je Rockhold napravio više i to ponajviše zahvaljujući low kickovima. Romero ionako u pravilu uvijek gubi prvu rundu pa mu to nije puno značilo. Zbog toga je već u drugoj počeo preuzimati konce borbe.

Rockhold je zapravo i drugu dionicu bolje otvorio, činilo se kako napokon ima i ambicije krenuti napraviti nešto ozbiljno, ali prvu pravu akciju gledamo s Romerom u glavnoj ulozi. Sredinom runde je krenuo u svoj poznati agresivni eksplozivni napad te ovog puta Rockhold ne uspijeva pobjeći u stranu i prima seriju udaraca. Djelovalo je da na kraju nije primio značajniju štetu, ali ipak je usporio, dok je Romeru to dalo dodatnog samopouzdanja.

Onog koje mu je donijelo pobjedu. Protjecala je druga minuta treće runde kad Romero ponovno zauzima startnu poziciju i napada, Rockhold ovog puta radi drugačiju eskivažu i tu je bila greška koja je otvorila prostor za plasiranje lijevog krošea u bradu. Luke je na podu, a Romero povlači još i lijevi aperkat, kojim svog protivnika šalje na spavanje. Ovo je deveta Romerova UFC pobjeda i šesta nokautom u trećoj rundi, što svakako postaje njegov zaštitni znak.

Sunaslovna borba otkrila nam je koliko još može Mark Hunt, a odgovor je ne previše. Zapravo, u borbi protiv Curtisa Blaydesa, nije to bio Hunt nešto drugačiji od onakvog kakvog gledamo već godinama. Pouzdao se u svoj udarac i sposobnost primanja istih. Jedino što je imao protivnika koji je imao odgovor na to.

Zapravo, imao je protivnika koji je u prvom planu imao bradu, jer je Blaydes primio nekoliko opakih udaraca u prvoj rundi, no kada je uspio prilagoditi hrvačku taktiku, bilo je gotovo. Amerikanac bi skratio distancu kad god želi, snaga i tehnika bili su na njegovoj strani te je taktički pametno priveo borbu kraju za svoju čistu pobjedu sudačkom odlukom.

--------------------------------------------------------------------------------

UFC 221 – Rezultati

Yoel Romero def. Luke Rockhold – KO (R3 1:48)

Curtis Blaydes def. Mark Hunt – jednoglasna sudačka odluka

Tai Tuivasa def. Cyril Asker – TKO (R1 2:18)

Jake Matthews def. Li Jingliang – jednoglasna sudačka odluka

Tyson Pedro def. Saparbek Safarov – SUB (R1 3:54)

Dong Hyun Kim def. Damien Brown – podijeljena sudačka odluka

Israel Adesanya def. Rob Wilkinson – TKO (R2 3:37)

Alexander Volkanovski def. Jeremy Kennedy – TKO (R2 4:57)

Jussier Formiga def. Ben Nguyen Technical – SUB (R3 1:43)

Ross Pearson def. Mizuto Hirota – jednoglasna sudačka odluka

José Alberto Quiñónez def. Teruto Ishihara – jednoglasna sudačka odluka

Luke Jumeau def. Daichi Abe – jednoglasna sudačka odluka

--------------------------------------------------------------------------------

Linker
26. travanj 2024 14:54