Alexander Hassenstein/Getty Images / Bongarts/Getty Images
VELIKA PRIREDBA

VIJEST ODJEKNULA POPUT BOMBE! KAKAV ĆE TO SAMO BITI SPEKTAKL U RUSIJI Novi UFC event održati će se pred 80.000 ljudi na najskupljem stadionu u Europi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. siječanj 2019. 09:19

Potvrđeno je mjesto održavanja drugog UFC eventa u Rusiji. Biti će to Krastovsky stadion u St. Petersburgu. U pitanju je najskuplji stadion u Europi, koji može primiti do 80.000 gledatelja te je ugostio sedam utakmica svjetskog nogometnog prvenstva prošle godine, prenosi Fight site.

Nakon što su se pojavile informacije kako bi drugi UFC event u Rusiji trebala predvoditi teškaška borba Alistaira Overeema i Alexandera Volkova, sada je poznato i gdje će se event održati. Ranije se znalo kako će to biti St. Petersburg, no kao bomba je odjeknula vijest da je UFC rezervirao Krestovsky stadion. U pitanju je najskuplji stadion u Europi, čija je izgradnja trajala devet godina, a cijeli projekt je koštao između 1 i 1.5 milijarde eura. Prema tom podatku, u pitanju je najskuplji stadion u Europi.

Ovaj stadion se inače nalazi na otoku po kojem je dobio ime, a upravo zbog tog otoka i uvjete na njemu je došlo do ogromnih problema pri izgradnji te se sve toliko odužilo, a financije povećale. Stadion je ugostio sedam utakmica svjetskog nogometnog prvenstva, uključujući polufinale između Francuske i Belgije te utakmicu za treće mjesto. Trenutno ga koristi nogometni klub Zenit, a maksimalan kapacitet mu je 65.000 mjesta.

No, u slučaju manifestacije gdje se može ljude pustiti na travnjak, kapacitet ovog stadiona može se povećati na 80.000, što je brojka koju će UFC pokušati ovim putem dostići. Za prvi posjet Rusiji su bez problema rasprodali 22.000 ulaznica u Moskvi, a vjeruje se kako će i ovim putem napraviti pravi spektakl koji će Rusi htjeti popratiti. Očekuje se veliki broj ruskih boraca, koje ćemo vjerojatno pratiti u većini borbi na programu. Jedino možemo biti sigurno kako ne računaju na Khabiba Nurmagomedova niti na neke borce poput Petra Yana, koji je već ugovorio borbu na drugom programu, kao niti na Zabita Magomedsharipova koji nastupa na UFC 235.

Event se održava 10. travnja, ali UFC ne mora brinuti za vremenske uvjete, budući da Krestovsky stadion posjeduje jedan od najmodernijih pokretnih krovova na svijetu.

Linker
27. travanj 2024 04:10