K1 i Boks

Andy Ruiz pohvalio Joshuu, a zatim izrazio želju za trilogijom: ‘Želim po drugi put postati prvak svijeta!‘

Andy Ruiz Jr vs. Anthony Joshua 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Iako Joshua trenutno ne posjeduje nikakav pojas, Ruiz svejedno želi zaokružiti priču između njih još jednom borbom

Nedavno je u javnost izašla vijest kako se bivši prvak, te čovjek koji je prije nekoliko godina šokirao svijet, sada vraća u ring. Riječ je, dakako, o Andyju Ruizu Jr-u, a u osmom mjesecu ove godine se vraća u ring nakon gotovo pune dvije godine bez nastupa. Jarrell Miller bit će njegov protivnik, a borba će bit održana u Los Angelesu.

Većini je jedna od prvih asocijacija, kada je u pitanju Ruiz, onaj meč protiv Joshue iz 2019. kada je šokirao cijeli svijet. Sada kada je konačno dogovorio svoj povratak u ring, komentirao je Joshuin povratak, te je i poželio trilogiju protiv nekadašnjeg prvaka:

‘‘Vraća mu se njegov momentum, vraća mu se samopouzdanje. Mislim da je to najvažnija stvar. Radi ono što i treba raditi i sretan sam zbog njega. Želio bih imati tu trilogiju protiv njega. Dao mi je priliku, a onda sam i ja njemu dao priliku. Moramo odraditi još jedan. Želim po drugi put postati prvak svijeta‘‘, rekao je Ruiz prije press konferencije u New Yorku.

‘‘AJ-u ide odlično. Pobjeđuje ljude koje bi trebao pobijediti. Ne kažem da su to super dobri protivnici koji imaju odlične vještine. Ja se moram popeti po tim ljestvama još jednom. Nakon ovih tipova, želim se boriti protiv Wildera, Parkera i Joshue‘‘, dodao je.

Ruiz se prije svega treba vratiti u svijet boksa, a dvije godine pauze mogu napraviti ogromnu razliku. Miller mu je idealan protivnik preko kojega može dokazati da je i dalje vrh teškaškog boksa, a ukoliko pobijedi, sigurno će mu se otvoriti brojna vrata.

Linker
02. svibanj 2024 08:19