K1 i Boks

Andy Ruiz, bivši prvak koji je nokautirao Anthonyja Joshuu, ovo ljeto se vraća u ring

Andy Ruiz

 Harry How/Getty images/Profimedia
Ruiz bi se trebao boriti u kolovozu, pogledajte koje nas još borbe očekuju na toj priredbi

Prošlo je gotovo dvije godine od posljednje borbe Andyja Ruiza, ali sada se bivši svjetski prvak teške kategorije vraća u ring na velikoj priredbi u kolovozu.

Najveća noć za Andyja Ruiza dogodila se u lipnju 2019. kada je šokirao svijet pobjedom nad Anthonyjem Joshuom u borbi za svjetske naslove u teškoj kategoriji.

Ruiz je Britanca više puta rušio na pod u borbi u Madison Square Gardenu te osvojio WBA, WBO i IBF svjetske naslove. Nakon toga je Joshua odmah tražio revanš koji se dogodio u prosincu iste godine. Ruiz je prilično uživao u svojoj tituli prvaka i nije ušao u uzvratnu borbu u sjajnoj formi što ga je koštalo poraza odlukom sudaca nakon 12 rundi.

Od tada se američki boksač meksičkog podrijetla borio samo jedanput iako je često povezivan s velikim imenima poput Deontaya Wildera. Posljednji put borio se u rujnu 2022. godine kada je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Luisa Ortiza u Crypto.com Areni u Los Angelesu.

Vijesti su procurile putem Boxing Scenea da bi se mogao vratiti 3. kolovoza na priredbi borbe za svjetski naslov između Israela Madrimova i Terencea Crawforda koji želi postati svjetski prvak u četiri kategorije.

34-godišnji Ruiz, čiji je omjer 35-2 s 22 nokauta, bit će značajno pojačanje na kartici Crawford-Madrimov u pokušaju da se vrati na vrh i izazove prvake poput Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

Ruizov protivnik navodno će biti bivši izazivač Jarrell "Big Baby" Miller koji poražen od Daniela Duboisa 23. prosinca u Saudijskoj Arabiji.

Osim glavne borbe između Madrimova i Crawforda, na priredbi je predviđena i prva obrana titule u kategoriji do 63 kg od strane novog meksičkog WBA prvaka u toj kategoriji, Isaaca "Pitbulla" Cruza. Cruz je osvojio pojas senzacionalnom pobjedom nokautom u osmoj rundi nad bivšim prvakom Rolandom "Rollyjem" Romero 30. ožujka. ‘‘Pitbull‘‘ se izdvojio kao favorit među navijačima, što je potaknulo njegov tim da izrazi želju za brzim povratkom. Navodno će Cruzov protivnik 3. kolovoza biti meksički boksač Jose "El Rayo" Valenzuela, koji je u prosincu pobijedio Chrisa Colberta.

Još jedan mogući meč koji se razmatra za tu priredbu je oproštajna borba bivšeg prvaka u tri kategorije, Abnera Maresa, u trilogiji protiv svog rivala iz Los Angelesa, četverostrukog prvaka Lea Santa Cruza.

Službena konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljene sve borbe na priredbi zakazana je za srijedu u New Yorku.

Linker
25. travanj 2024 08:13