K1 i Boks

Hrvatski boksač Nikica Radonić nakon napada u Beogradu: ‘Prišla su mi trojica, mislio da ima nož!‘

Nikica Radonić

 HRVATSKI BOKSAčKI SAVEZ
U srpskoj prijestolnici Beogradu se trenutno održava Europsko prvenstvo, a jedan od predstavnika Hrvatske je doživio napad

Mladi Vrgorčanin Nikica Radonić doživio je napad lokalnih huligana ispred hotela u Beogradu. Član Boksačkog kluba Split šokiran je, ali uspio se pribrati i spasiti težih posljedica.

"Jedan mi se približio, došao je onako - da vidim kako ti to radiš, onda me ovaj s leđa pipnuo, htio me udariti, ja sam se izmakao malo ustranu, samo me po kosi uhvatio, to je sve bilo u deset sekundi, vidim od tamo i treći, kontam da nema nož nešto. Tad sam počeo trčati kako bi se što prije maknuo i tad sam uganuo gležanj“ rekao je Nikica Radonić prenosi gol.hr

Hrvatski izbornik Pero Veočić se zahvalio Boksačkom savezu Srbije štu su žurno reagirali i osiguralo medicinsko zbrinjavanje našeg boksača koji je nažalost to trebao zbog ozljede gležnja. Radonić je bio primoran odustati od daljnjeg natjecanja iako je prošao dalje.

Reagiralo je i Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske koje je uputilo prosvjednu notu srbijanskim dužnosnicima.

"Mislim da jedan dio krivice spada i na njih. Ne možete vi sad 24 sata provesti u hotelu i buljiti u plafon, a morate paziti na vagu jer ako imate 10 grama viška ne prolazite, tako da je bila potreba da ide trčati. Ali netko je trebao to organizirati“, priča Joško Radonić inače stric napadnutog boksača.

Linker
23. travanj 2024 22:44