K1 i Boks

Brončani olimpijac sanja o titulama i borbama u Saudijskoj Arabiji: ‘Svi pokušavamo to dostići...‘

Frazer Clarke 

 PETER BYRNE/PA IMAGES/PROFIMEDIA Peter Byrne/pa Images/profimedia
Britanac Frazer Clarke je u opširnom intervjuu za BoxingScene dao zanimljiv osvrt na nastavak svoje karijere

U nedjelju nas očekuje teškaški okršaj za titulu prvaka Velike Britanije i Commonwealth titule između 29-godišnjeg Fabia Wardleyja (17-0, 16 KO) i 32-godišnjeg Frazera Clarkea (8-0, 6 KO). Na toj priredbi nastupa i naš Alen Babić o čemu smo već izvijestili.

Clarke je imao blistavu amatersku karijeru u kojoj je na Olimpijskim igrama 2020. u Japanu osvojio brončanu medalju dok je Wardley relativno mlad s 21 godinom ušao u profesionalne vode. Pod vodstvom Dilliana Whytea Wardley je brzo nanizao velik skor te je osvojio "otočku" i Commonwealth (prvak bivših britanskih kolonija) titulu.

"Svjetske titule su san za svakog boksača" rekao je Clarke te nastavio: "Svi pokušavamo to dostići. Trenutno u ovom trenutku pametno je raditi korak po korak i britanska titula je dobar korak na tom putu kojim su mnogi veliki boksači prošli. U nedjelju jedan mora biti pobjednik, a jedan gubitnik. Mnogi su osvajali ovu titulu te im je ona bila ‘plafon‘. Ja mislim da mogu postići puno više."

Trenutni promotor Frazera Clarka je Ben Shalom i on je više puta izjavio da Saudijska Arabija nije u njegovim doglednim planovima, ali da osjeća da će u daljoj budućnosti to biti neizbježna stvar ako želi svog štićenika vinuti u svjetske visine. "Ja bih volio to (Arabiju), jer ako to kao boksač ne želite u krivom ste sportu. Ovdje se sve trenutno događa za mene, ali želim otići u Saudijsku Arabiju te se boriti tamo. Trenutno sam sretan što svoju priču ‘gradim‘ od doma. Ne želim kao mnogi otići samo po ček i tako baciti svoju karijeru u vjetar" bio je jasan brončani olimpijac.

Linker
21. travanj 2024 14:58