K1 i Boks

Poznati teškaš prognozirao borbu između Furyja i Usyka: ‘Mogao bi ga nokautirati aperkatom‘

Tyson Fury i Oleksandr Usyk

 DANIEL LEAL/AFP/PROFIMEDIA Daniel Leal/afp/profimedia
Derek Chisora smatra kako bi posjekotina mogla stvarati probleme ‘Gypsy Kingu‘

Boksačka publika diljem svijeta 18. bi svibnja konačno trebala doći na svoje i gledati obračun dvojice najboljih teškaša današnjice, Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, u povijesnom meču za ujedinjenje svih "heavyweight" titula. Posljednjih mjeseci javnim se prostorom višestruko množe stručne analize i prognoze na račun te borbe, a među posljednjima je svoje viđenje iznio Derek Chisora.

Popularni "DelBoy" tri je puta odmjerio snage sa svojim sunarodnjakom i prijateljem Furyjem, a u pogledu nadolazećeg meča za apsolutnog prvaka teške divizije, 40-godišnji Britanac smatra kako bi određenu ulogu mogla odigrati i posjekotina koju je "Gypsy King" zaradio u sparingu s hrvatskim teškašem Agronom Smakićijem, a zbog koje je i pomaknut prvotno ugovoreni datum borbe.

"Posjekotina bi mogla biti veliki faktor u borbi. Je li ta ogromna posjekotina uspjela pravilno zacijeliti? To može otežati sparing jer su oprezan u nastojanjima da je ne otvoriš ponovno", rekao je Chisora u razgovoru za Crypto Casino pa nastavio:

"Naravno da želim da Britanac pobijedi, to je 100%, ali ako ćete se kladite trebali biste razmisliti; ovakvu je posjekotinu imao protiv Otta Wallina i sada se opet pojavila. Mislim da će Tyson morati boksati sa stražnje noge, ali opet bi mogao nokautirati Usyka aperkatom".

Linker
23. travanj 2024 22:29