K1 i Boks

Crawford se vraća u ring uz pomoć pravila za ‘super prvaka‘: ‘Cijeli boksački svijet želi to vidjeti‘

Terence Crawford

 Screenshot (youtube, Tnt Sports Boxing)
Dominantni prvak okušat će se u težoj kategoriji, relativno nepoznata norma mu omogućava direktan napad na pojas

Nakon izvanserijske izvedbe prije osam mjeseci protiv Errola Spencea Jr., ujedinjeni prvak kategorije velter, Terence Crawford, trebao bi se vratiti u ring, ali predložena borba ovisi o jednom uvjetu.

Naime, "Bud" je postao nepobitni kralj velter divizije pobjedom protiv sunarodnjaka, no samo tri mjeseca nakon pobjede, oduzeta mu je titula što ga je odmah potaknulo da "skoči" u težu diviziju i okuša se ondje. Unatoč glasinama kako se sprema "priredba svih priredba", sa Saulom "Canelom" Alvarezom u supersrednjoj kategoriji, čini se kako je Crawford ipak korak ispred svih te će iskoristiti relativno nepoznato pravilo WBO-a za "super prvaka", koje trenutnom nositelju WBO naslova omogućuje da postane obavezni izazivač za ekvivalentni pojas u težoj kategoriji.

Sve je to jako privlačno šampionu koji planira napasti pojas u supervelter kategoriji, gdje bi se suočio s Timom Tszyuom, pod uvjetom da Australac u subotu porazi Sebastiana Fundoru, a Tszyuov menadžer Glen Jennings rekao je za Fox Sports da se okršaj s "Budom" u tajnosti planira već pet mjeseci.

"Primio sam poziv od Crawfordovog poslovnog menadžera, koji je moj prijatelj... ali ipak je ponuda došla iz vedra neba. Bilo je to malo prije borbe s Mendozom u listopadu."

"Ako se popne u kategoriju do 70 kg, Crawford automatski postaje obavezan za WBO naslov. Dakle, ako Tim Tszyu zadrži svoj pojas svjetskog prvaka u ovoj sljedećoj borbi, a zadržat će ga, tada Crawford postaje obvezan."

"Dakle, odmah nakon te borbe, kada sve postane službeno, ići ćemo ravno u pregovore da vidimo što možemo učiniti. Naravno, Tim će imati i drugog obaveznog WBC izazivača što donekle otežava situaciju."

"Ali očito kada Crawford uđe u priču, cijeli boksački svijet se uključi u raspravu jer upravo to žele vidjeti."

Unatoč samouvjerenosti Australčevog menadžera, Tim Tszyu pred sobom ima lavovski posao za odraditi ovog vikenda u borbi sa Sebastianom Fundorom, koji je zamijenio Keitha Thurmana u napadu na titulu samo 12 dana prije meča. "The Soul Taker" brani svoje WBC i WBO naslove u subotu 30. ožujka, a mjesto boksačke priredbe je T-Mobile Arena, Las Vegas.

Linker
21. travanj 2024 21:38