K1 i Boks

Deontay Wilder bit će spremniji nego ikad! Trener potvrdio: ‘Nikada ga nisam vidio ovako gladnog‘

Deontay Wilder vs. Tyson Fury 
 Lionel Hahn/PA Images/Profimedia
Ponajbolji teškaš svijeta opako se sprema za treći meč protiv Tysona Furyja

Malik Scott, trener Deontayja Wildera opisao je kako teku pripreme njegovog borca za okončanje trilogije protiv Tysona Furyja. Bivši WBC-ov prvak u teškoj kategoriji nije nastupao od veljače 2020. godine i poraza protiv Furyja u drugom međusobnom meču. Wilder je nakon toga napravio određene preinake u svom timu, a glavnim trenerom imenovao je Malika Scotta (38-3-1, 13 KO), trenera i bivšeg boksača kojeg je upravo Deontay 2014. godine nokautirao u prvoj rundi.

Wilder i Fury trebali su okončati trilogiju 24. srpnja, no ''Gypsy King'' i dobar dio njegovog tima zarazili su se koronavirusom te je borba prebačena za 09. listopada. Nakon remija u prvoj borbi, Fury je u drugom meču totalno izdominirao američkog boksača te ga je savladao tehničkim nokautom u sedmoj rundi. ''Bronze Bomber'' odlučniji je nego ikada, a Malik Scott je uvjeren kako će Wilder osvetiti taj poraz.

''Prije svega, uvjeren sam u osvetu jer ga sada ja treniram. Drugi razlog je činjenica kako ga nikada nisam vidio ovako gladnog, nikada nije bio tako posvećen svom zanatu. Također, nikada ga nisam vidio tako željnog da rastavi tipa sa suprotne strane ringa.'', rekao je Scott za BoxingScene.com

Wilderov trener reagirao je i na moguću pretreniranost i mentalnu iscrpljenost njegovog borca zbog svih odgoda koje su se dogodile.

''Uopće se ne brinem zbog toga. Jedino zbog čega sam zabrinut činjenica je da smo u ovom scenariju sa osobom koja je dokazano mentalno poremećena. Zabrinut sam da se Fury neće niti pojaviti.'', dodao je Scott u vrlo agresivnom istupu ka engleskom boksaču.

Čini se kako je Wilder nakon razilaženja s Markom Brelandom pronašao trenera koji mu je i karakterom vrlo sličan. Međutim, sva ova priča njega i njegovog trenera neće ništa vrijediti ako Wilder i u trećem meču završi izdominiran kao u zadnjem nastupu protiv Tysona Furyja.

Linker
28. travanj 2024 03:21