K1 i Boks

Sparing partner usporedio Wildera i Joshuu: ‘On je najbrži tip s kojim sam bio u ringu‘

Anthony Joshua, Emanuel Odiase i Deontay Wilder
 Instagram (emanuel Odiase)
Mladi njemački boksač posjeduje iskustvo spariranja s dva ponajbolja teškaša na svijetu

Emanuel Odiase njemački je amaterski boksač, a veliki profesionalni boksači sve ga češće zovu u svoje trening kampove kako bi im poslužio kao dobar sparing partner. Otac ovog 22-godišnjaka dolazi iz Nigerije, no Emanuelova majka je Njemica, a on se rodio i odrastao u njemačkoj. Momak visok 202 centimetra sparirao je s borcima poput Anthonyja Joshue i Deontayja Wildera, a portal Boxing Scene prenosi njegove dojmove i usporedbe dvojice ponajboljih teškaša današnjice.

''Joshua je tehnički puno profinjeniji i nadareniji nego Wilder te je po tom pitanju bolji borac. Što se brzine tiče, moram reći kako je WIlder najbrži tip s kojim sam bio u ringu. On je najeksplozivniji borac s kojim sam dijelio ring kada je u pitanju kombinacija 1-2 (prednji-zadnji direkt). Iznenadio me kada je prvi puta bacio udarac desnicom. Inače se dobro krećem, lagan sam na nogama kao Muhammad Ali nekoć te uvijek radim ulaze i izlaze. Kretao sam se jako dobro sparirajući s Wilderom, no u tom jednom trenutku me iznenadio. Vidio sam da taj udarac dolazi, no dogodio se tako brzo da sam ostao iznenađen. Nije sjeo čisto jer se dobro krećem, no ponavljam, iznenadio me brzinom.'', započeo je Odiase s objašnjenjem te nastavio s dodatnim usporedbama.

''Teško je reći tko jače udara od njih dvojice jer me niti jedan od njih nije pogodio čistim udarcem. Jedna stvar koja ide Wilderu u korist njegova je eksplozivnost i brzina. On napravi taj prvi korak prije kombinacije 1-2 i stoga ju možete predvidjeti. Što se Joshue tiče, njegova priprema udaraca je bolja, posjeduje više udaraca u svome arsenalu - prednje direkte, krošee, aperkate i naravno, razorni udarac desnicom. Obojica imaju moć nokautirati jedan drugog.'', dodao je njemački amater.

Inače, Wilder je Odiaesa zvao u svoj trening kamp kako bi mu imitirao Tysona Furyja. Mladi njemački boksač slične je visine kao Fury (Britanac je tri centimetra viši) te se kreće slično kao ''Gypsy King''. Odiase nije naročito iskusan borac niti nekakvi veliki rezultati stoje iza njega, no njegova karijera u ranoj je fazi, a čini se kako ga najbolji teškaši svijeta vide kao velikog talenta. U videu pri dnu teksta možete pogledati ponešto iz Odiaseovog repertoara boksačkih kretnji.

Linker
26. travanj 2024 03:37