K1 i Boks

Deontay Wilder i dalje ne odustaje: ‘Tyson Fury je varalica i ne podnosim tog tipa‘

US challenger Deontay Wilder (L) faces off WBC heavyweight champion Tyson Fury of Great Britain (R) before the first round in their WBC/Lineal Heavyweight title fight, October 9, 2021 at the T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada. Fury retained his WBC heavyweight crown with a spectacular 11th-round knockout of Deontay Wilder.,Image: 637380061, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Robyn Beck/AFP/Profimedia

 ROBYN BECK/AFP/PROFIMEDIA Robyn Beck/afp/profimedia
‘‘Bronze Bomber‘‘ je reagirao na činjenicu da je u Diriyahu viđen kako se prijateljski pozdravlja s Furyjem

Koliko je samo Deontay Wilder izlika pronalazio u porazima od Tysona Furyja, ali optužba da je Fury u drugom meču nastupao s tupim, metalnim predmetom u rukavicama, definitivno je jedna od najbizarnijih.

‘‘Bronze Bomber‘‘ mrtav ozbiljan u više navrata uvjeravao je svijet da je Fury varao na taj način, ali apsolutno ništa nije mogao dokazati. Optužbama na račun Furyja tada se priključio i Marsellos Wilder, mlađi brat Deontayja Wildera. Imao je Wilder još raznoraznih izlika, ali na kraju je izgubio i treći međusobni obračun, a trilogija je završila dvama pobjedama Furyja i jednim remijem.

Godina i pol prošla je od trećeg obračuna Furyja i Wildera, ali Deontay Wilder i dalje ne može preći preko tih poraza, a još uvijek se drži i optužbi za varanje. U razgovoru za ES News, Wilder je dao najnoviji osvrt na Furyja, a dotaknuo se i činjenice da se podosta prijateljski pozdravio s Furyjem u drugom mjesecu ove godine, uoči meča između Tommyja Furyja i Jakea Paula.

‘‘Mnogi su me vidjeli s Furyjem. Postoje mjesta i vrijeme za određene stvari. Ja ne podnosim tog tipa. On je varalica, a ja znam puno toga o njemu.‘‘, započeo je Wilder, a potom je nastavio s kritikama.

‘‘Mnogi ljudi s vrha znaju puno toga i ne mogu biti zavarani. Ono je bio teritorij primirja. Ne volimo jedan drugog, ali možemo biti na istom mjestu u isto vrijeme. Drukčije bi bilo da sam ga susreo negdje izvan eventa. Tada reagiram sukladno svojoj energiji i osjećajima, a ja sam jako nepredvidljiva osoba. Fury nije znao što ću učiniti, osjetio sam to, ali postoji mjesto i vrijeme za sve.‘‘, rekao je Wilder.

Često je Deontay Wilder podosta nejasna osoba, vrlo promjenjivih stavova. U jednom trenutku prijateljski se pozdravlja s Furyjem, a mjesec dana kasnije govori nešto drugo. Radi li se o marketinškim trikovima ili je Wilder jednostavno takav kao osoba, teško je reći iz naše perspektive.

U svakom slučaju, ‘‘Bronze Bomber‘‘ je i jedna zanimljiva ličnost kakva je potrebna vrhu teške kategorije, a nadamo se da će što prije ugovoriti svoj sljedeći nastup.

Linker
24. travanj 2024 06:21