K1 i Boks

Joe Joyce spreman je boriti se protiv Furyja: ‘Tu borbu bi bilo vrlo lagano organizirati‘

Joe Joyce

 Instagram, Joe Joyce
Sada ga prvo čeka posljednji Hrgovićev protivnik Zhilei Zhang s kojim se bori sredinom četvrtog mjeseca

Borba između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja je propala, a poznato vam je da je tome najviše pridonio Fury koji je suludim zahtjevima sabotirao borbu. Usyk i njegov tim su prvo pristali dati mu ogromnih 70% od ukupnog honorara, ali negdje su morali povući granicu i reći ‘‘dosta‘‘.

Borbu za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji za sada nećemo gledati, tako da će se boksači morati okrenuti obaveznim izazivačima. Kod Usyka su dvojica najizglednijih Daniel Dubois i naš Filip Hrgović, a Fury je jučer dobio zanimljivu ponudu od Joea Joycea:

‘‘Da, spreman sam uskočiti protiv Furyja. Prvo imam dogovorenu borbu protiv Zhanga i to je jedna velika borba. Tako da ću prvo riješiti taj posao. Fury je rekao da želi mene ukoliko s ene uspije dogovoriti s Usykom, ali ja sad prvo moram prebiti velikog Zhanga‘‘, rekao je Joyce za Daily Mail.

‘‘Tu borbu bi bilo vrlo lagano organizirati. Obojica radimo s Frankom Warrenom. On je već ranije rekao kako se želi boriti protiv mene, a mislim da je to odlična borba. Ljude bi to sigurno zanimalo. Mene u boksu više ništa ne može iznenaditi, ja samo radim ono što moram raditi i napredujem u karijeri. Izvlačim najbolje iz nje. Nadam se da ću ove i sljedeće godine biti u nekoliko velikih borbi. Ovo sve ponekad može biti jako frustrirajuće, ali stvari se dogode. Učinimo to s Furyjem‘‘, dodao je.

Joycea 15.4. prvo čeka Hrgovićev posljednji protivnik, Zhilei Zhang. Joyce će tada braniti svoju privremenu WBO titulu u teškoj kategoriji, no pitanje je hoće li ga Fury čekati jer sigurno neće iz meča protiv Zhanga toliko brzo ići u meč s Furyjem.

Linker
24. travanj 2024 15:30