K1 i Boks

Furyjev promotor poručio Usyku: ‘Daniel Dubois ti je spreman, bori se s njim ili napusti titulu‘

Oleksandr Usyk 

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Došli smi do toga da Furyjev tim optužuje Usyka da je pohlepan, a o tome više nije potreno ništa reći

Teško je više naći riječi kojima bi se opisalo ono što je Tyson Fury u proteklom periodu učinio. Praktički je službeno ugovorio borbu protiv Usyka, a zatim je ustvari učinio sve da do borbe ne dođe suludim zahtjevima koje je imao za realizaciju tog meča. Usyk je pristao na puno manje novaca, ali jednostavno je morao negdje podvući crtu.

Odlični Ukrajinac će se sad vjerojatno okrenuti obaveznim izazivačima, a dva imena koja se najviše spominju su naš Filip Hrgović i Daniel Dubois. Inače, Dubois je obavezni izazivač prema WBA-u te je dosta izgledan protivnik za Usyka sada kada su se pregovori s Furyjem raspali.

Frank Warren, Furyjev promotor, imao je zanimljivu poruku za Usyka povodom tog meča:

‘‘Do prošle nedjelje smo praktički imalo sve dogovoreno osim te jedne stvari – klauzule o revanšu. Oni govore kako smo imali cijelu listu zahtjeva od strane Tysona ali to je bila jedina stvar oko koje se pregovaralo. Inzistirali su na revanšu, a Tyson im je rekao da ga mogu imati‘‘, započeo je Warren.

‘‘Imam osjećaj da su željeli borbu u Saudijskoj Arabiji jer bi tako ugrabili više novca. Mislili su da Tyson neće biti spreman do 29.4. te su blefirali. Mislim da se Usyk naljutio, bio je ljut sa 70/30 ali je svejedno prihvatio. Ali Usyk ne donosi nikakvu prodaju PPV-a u Americi, a Tyson donosi‘‘, nastavio je.

‘‘Vjerujem da oni smatraju da nije spreman, ali vjerujte mi, Dubois je spreman. Zdrav je i spreman i želi ispuniti obavezu prema WBA-u. Mislim da će dohvatiti Usyka i nokautirati ga. Neka se bori protiv Daniela i izgubi pojas tako ili neka ga sam napusti‘‘, zaključio je Warren.

Zanimljivo je vidjeti kako Furyjev tim proziva Usyka da želi ‘‘ugrabiti‘‘ novac, iako je ovaj pristao i na 30 posto ukupnog honorara od tog meča. Upravo su oni ti koji žele ‘‘ugrabiti‘‘ što više novca.

Linker
28. travanj 2024 20:42