K1 i Boks

Filip Hrgović potvrdio da će biti zamjena za meč Fury-Usyk: ‘Ako netko odustane, ja sam spreman‘

Filip Hrgović

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Vrlo vjerojatno računa na to da bi se Fury hipotetski opet mogao povući, a onda ostaju on i Usyk

Filip Hrgović (17-0, 14 KO) potvrdio je da se sprema kao pričuva za okršaj između Tysona Furyja (34-0-1, 24 KO) i Oleksandra Usyka (21-0, 14 KO) u meču za apsolutnog prvaka teške kategorije.

“El Animal” je u intervjuu za Tru School Sports nakon treninga dao vrlo opširan osvrt na trenutnu fazu njegove karijere. Kako se 18. svibnja bliži tako i hrvatski boksač ulazi u sve intenzivnije pripreme. Potencijalna ozljeda Ukrajinca ili Britanca značila bi da Hrgović uskače u jedan od najvećih mečeva zadnjih 20-ak godina te bi eventualno tim ostvario svoj cilj o šansi za naslov svjetskog prvaka.

“Spreman sam, to stoji u mom ugovoru. Ako netko odustane, ja ću biti apsolutno spreman. Trenutno spariram s raznim boksačima koji su kontraši”, rekao je Hrgović.

Vrlo vjerojatno računa na to da bi se Fury hipotetski opet mogao povući, a onda ostaju samo on i Usyk koji 90 posto vremena boksa u kontra gardu. Ta izjava je samo jedan pokazatelj kako “El Animal” i njegov tim ozbiljno računaju na tu šansu te se sukladno tom pripremaju za sve scenarije.

Linker
18. travanj 2024 22:38