K1 i Boks

Gabrijel Veočić pobjednički startao na EP-u u Beogradu: Brođanin je uvjerljivo porazio reprezentativca Azerbajdžana

Gabrijel Veočić, Europske igre, foto: Slobodan Kadić/HOO

 SLOBODAN KADIć/HOO Slobodan Kadić/Hoo
22-godišnji poluteškaš iz Slavonskog Broda cilja na najsjajnije odličje

Započelo je Europsko prvenstvo u amaterskom boksu koje će se od danas pa sve do 28.4. održavati u Beogradu. Već prvog dana turnira, u ring je kročio najbolji hrvatski amaterski boksač, Gabrijel Veočić.

Sjajni Brođanin kojeg kasnije ove godine čeka nastup na Olimpijskim igrama i trenutno je jedini naš predstavnik na Igrama u Parizu, pobjednički je otvorio EP u Beogradu. 22-godišnja ‘‘Kobra iz Broda‘‘ upisala je pobjedu nad opasnim Azerbajdžancem Muradom Allahverdiyevim, također boksačem koji će nastupiti u Parizu.

Veočić je odradio još jedan meč u svom stilu. Mijenjao je gardove, odlično je kontrolirao distancu, tehnički je izgledao besprijekorno i bio je prebrz za svog protivnika. Allahverdiyevu se brojalo već u prvoj rundi, ali Azerbajdžanac se uspio oporaviti i izdržati do samog kraja borbe. Veočić je na koncu slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Veočićevu izjavu nakon meča možete poslušati u videu pri dnu ovog teksta.

Gabrijelov nastup budi veliki optimizam i nade za nastavak turnira. Dojam je kako je Veočić u Beograd došao sjajno pripremljen, a vjerujemo kako i on sam cilja na najviše mjesto na postolju.

Neće mu biti lako, jer turnir je morao započeti već od šesnaestine finala i morat će upisati još četiri pobjede za zlatnu medalju. No, korak po korak, sigurni smo da zlatna medalja nije izvan dosega.

Osmina finala za Veočića na rasporedu je 20. travnja, a čeka ga meč protiv drugog nositelja, Gazimagomeda Jalidova Gafurova. Veočić i Španjolac ruskih korijena dvaput su se međusobno borili. 2022. godine Veočić je slavio na Silver Belt turniru u Mariobru, a prošle godine u četvrtfinalu SP-a u Taškentu bolji je bio Gafurov. Nadamo se da je red na novu Veočićevu pobjedu u ovom susretu koji polako izrasta u veliko rivalstvo poluteške kategorije.

Velika većina ostalih hrvatskih reprezentativaca neće ni nastupiti prije Veočićevog drugog nastupa na EP-u u Beogradu. Sutra ćemo pratiti samo Gabriela Debanića kojeg u srednjoj kategoriji čeka meč protiv Talijana Reme Salvatija, a osim Veočića, u subotu će nastupiti i Osječanin Luka Pratljačić. Hrvatski reprezentativac u superteškoj kategoriji boksati će protiv Azerbajdžanca Mahammeda Abdullayeva, a svi ostali naši boksači nastupat će od nedjelje pa nadalje.

Kompletan raspored hrvatskih boksača možete pronaći na web stranici Hrvatskog boksačkog saveza (LINK).

Linker
21. travanj 2024 21:48