K1 i Boks

Gervonta Davis ipak ide u zatvor! Boksačka zvijezda prekršila kućni pritvor i završila iza rešetaka

Gervonta Davis (lijevo)

 Kim Hairston/Zuma Press/Profimedia
28-godišnji boksač lake kategorije ‘‘magnet‘‘ je za probleme sa zakonom

Kroz nešto više od posljednjih mjesec dana, Gervonta Davis (29-0, 27 KO) boksač je koji je uživao vjerojatno i najviše pažnje među boksačkom javnosti. Drugom polovicom četvrtog mjeseca Gervonta je porazio Ryana Garciju u ponajvećem boksačkom meču održanom ove kalendarske godine, ali velika borba čekala je Davisa i dva tjedna nakon toga.

Gervonta je morao izaći pred sud u Baltimoreu kako bi saznao kaznu za prometnu nesreću koju je skrivio 2020. godine. Gervontu je prema mnogim prognozama (uključujući i našu) čekala zatvorska kazna, a spominjalo se i višegodišnje služenje kazne iza rešetaka.

Naime, ovaj sjajni boksač lake kategorije 2020. godine prošao je svojim Lamborghinijem kroz crveno svjetlo na semaforu i skrivio je prometnu nesreću. Gervonta je svojim automobilom udario u drugi automobil (Toyota Solara), a udario je točno u vozačeva vrata tog drugog automobila. Nakon toga se zabio u ogradu obližnjeg dućana i pobjegao s mjesta nesreće. Nekoliko je ljudi završilo ozlijeđeno, ali srećom, nitko nije izgubio život. Kao ‘‘šlag na tortu‘‘ došao je podatak da je Gervonta upravljao vozilom u trenutku kada mu je vozačka dozvola bila privremeno oduzeta zbog ranijih prekršaja u prometu.

Gervontu se teretilo po 14 točaka optužnice, a boksač se izjasnio krivim. Sedam godina i 55 dana iznosila je maksimalna zatvorska kazna koju mu je sud mogao izreći, ali Gervonta je na kraju odlično prošao na sudu. Sud je odlučio da boksač neće ići u zatvor, a na kraju mu je određeno 90 dana kućnog pritvora i 200 sati društveno-korisnog rada.

Ne može sud ipak štititi Gervontu Davisa onoliko koliko problematični boksač može naštetiti samom sebi. Niti mjesec dana nakon izricanja kazne, Davis je prekršio pravila kućnog pritvora i ostatak kazne morat će odslužiti u zatvoru.

Davis bi tako trebao provesti u ćeliji nešto više od 60 dana, a teško je reći da ovakav rasplet nije bio očekivan. Gervonta jednostavno ne uspijeva ostati podalje od problema i kršenja zakona, a nadamo se da kršenje zakona i odlasci iza rešetaka neće biti glavna priča njegove karijere. Na kraju krajeva, radi se o fantastičnom boksaču.

Linker
18. travanj 2024 22:15