K1 i Boks

Poznati su detalji Gervontinog kršenja kućnog pritvora: Greška odvjetnika odvela ga je iza rešetaka

Gervonta Davis

 Kim Hairston/Zuma Press/Profimedia
Jedan od najpopularnijih boksača na svijetu morat će provesti u zatvoru nešto više od dva mjeseca

Jučer smo vam pisali o Gervonti Davisu i o tome kako je talentirani američki boksač prekršio kućni pritvor. 28-godišnji boksač lake kategorije zbog kršenja kućnog pritvora morat će odslužiti ostatak svoje kazne u zatvoru, a nešto više od 60 dana provesti će iza rešetaka.

Podsjećamo, Davis je 2020. godine skrivio prometnu nesreću nakon koje je pobjegao s mjesta nesreće, a vozilom je upravljao dok mu je vozačka dozvola bila privremeno oduzeta zbog ranijih prometnih prekršaja. Početkom petog mjeseca ove godine Gervonti je izrečeno 90 dana kućnog pritvora i 200 sati društveno-korisnog rada. Nakon manje od mjesec dana, Davis je prekršio odredbe suda i sada će nešto više od dva mjeseca provesti u zatvoru.

Nedugo poslije isplivalo je više detalja, a dojam je da Davis nije napravio neko teško kršenje kućnog pritvora, ali ipak se nije u potpunosti držao onog što mu je sud odredio.

Naime, Davisu je sud odredio da kućni pritvor odradi u domu svog trenera Calvina Forda, jer Calvin Ford ujedno obavlja i ulogu očinske figure u životu Gervonte Davisa. Davis je lokaciju naknadno promijenio i preselio je u stan koji je nedavno kupio za 3,4 milijuna američkih dolara.

Prema navodima svog odvjetnika Michaela Tomka, Gervonta je preselio na drugu lokaciju jer se radi o sigurnijem mjestu za boksača. Stan Gervontinog trenera nije dovoljno velik i nije bilo mjesta za Gervontine tjelohranitelje.

‘‘Mislim da gospodin (Gervonta) Davis nije napravio ništa loše osim što je slušao svog odvjetnika.‘‘, rekao je Tomko i time se ‘‘posuo pepelom‘‘, jer on je zapravo savjetovao Gervontu da odsluži kućni pritvor u svom novom stanu.

Greškom odvjetnika Gervonta će sada ostatak kazne morati odslužiti u zatvoru, a upitno je hoće li ga isti ovaj odvjetnik zastupati i ubuduće.

Linker
02. svibanj 2024 00:14