K1 i Boks

Hearn ne može Furyja shvaćati ozbiljno: ‘Umirovio se, prozivao je Chisoru, zatim Usyka, a sad Joshuu‘

Anthony Joshua i Eddie Hearn

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Glavni Joshuin promotor Eddie Hearn pojasnio je koliko je teško pregovarati s nekim poput Furyja

Sve su glasnija šuškanja o ugovaranju meča između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue. ‘‘Gypsy King‘‘ dugi niz godina nada se tome meču koji je zapravo obračun dvojice najboljih britanskih teškaša. Anthony Joshua nakon dva poraza od Oleksandra Usyka više nema status kakav je nekoć uživao, ali i dalje pripada samom vrhu teške kategorije.

AJ je spreman boriti se u 12. mjesecu ove godine, a Tyson Fury navodno mu nudi raspodjelu honorara u omjeru 60/40. Prema navodima Eddieja Hearna koji je glavni Joshuin promotor, oni su spremni prihvatiti tu ponudu, ali Hearn je u razgovoru za IFL TV otkrio kako se s Furyjem nikad ne zna i zasad cijelu priču ne uzimaju skroz ozbiljno.

‘‘Vidio sam njegove (Furyjeve) prozivke, ali uzeo sam ih s dozom smijeha. Prije dva tjedna, on (Fury) se umirovio. Prije deset dana, htio se boriti protiv Dereka Chisore u prosincu (12. mjesec). Zatim je prozivao Oleksandra Usyka, pa je tražio pola milijarde dolara ili se više nikada neće boriti. Nakon svega toga, počeo je prozivati Anthonyja Joshuu. Ne vjerujem u gotovo ništa što on govori. Ali naravno, moramo uzeti u obzir da je možda i ozbiljan. Potrebno je istražiti i utvrditi koliko je ozbiljan. U suštini, mi prihvaćamo ponudu, ali puno još razgovora preostaje nam za odraditi.‘‘, pojasnio je Hearn neke od poteškoća pregovora s osobom poput Furyja.

Mora se priznati kako je Hearn ovdje apsolutno u pravu. Tyson Fury veliki dio ove godine konstantno se umirovljuje, vraća iz mirovine, traži ogromne količine novca u slučaju povratka, a usput je i isprozivao sve navedene boksače koje je Hearn spomenuo. Nadajmo se da je ovaj put ipak ozbiljan, jer meč između njega i Joshue uistinu bi bio golema stvar za svjetski boks i tešku kategoriju.

Linker
19. svibanj 2024 13:31