K1 i Boks

Joshua žali što nije nokautirao Franklina: ‘Za 15 godina se ove borbe nitko neće sjećati‘


Anthony Joshua vs. Jermaine Franklin 

 Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
To je rekao kada su ga u ringu pitali je li htio nokaut, na što je rekao da jest ali da se borbe više nitko neće sjećati

Sinoć se bivši prvak Anthony Joshua vratio pobjedama nakon dva poraza od Usyka u posljednje dvije godine, a sinoć je jednoglasnom odlukom sudaca rutinski svladao Jermainea Franklina. Nije se Joshua upuštao u nikakve rizike te je rutinski nadboksao Franklina koji je unatoč svemu pružio jako dobar otpor.

Rekao je ranije Joshua kako će mu ovo u slučaju poraza biti posljednji meč, ni ipak ćemo ga i dalje gledati u ringu. Mnogi su njega i Hearna kritizirali zbog odabira protivnika koji nije neko zvučno ime, a sinoć je nakon borbe i sam Joshua rekao da se te borbe za 15 godina više nitko ionako neće sjećati:

‘‘Jermaine ima taj dobar stil u kojem se saginje i ulazi. Obojica smo imali prilika u ovom meču. Znate, bili su spremni za ovu borbu. Trebao sam ga nokautirati, ali što sad mogu reći? Gotovo je, idemo na nešto sljedeće‘‘, rekao je Joshua u ringu.

‘‘Kad se ljudi dolaze boriti protiv mene, saberu neku drugačiju vrstu energije. Osjećam da je on imao jako puno ponosa u sebi. On je bio ovdje da se dokaže, nije došao pasti. Želio sam ga nokautirati, sto posto. Ali, ove borbe se nitko neće sjećati u sljedećih 15 godina‘‘, zaključio je bivši prvak.

Borba protiv Franklina je poslužila svrsi za koju je i bila namijenjena – povratku Joshue na pobjedničke staze. Nakon meča je publiku u O2 Areni pitao koga žele sljedećeg, na što su svi iz petnih žila povikali ‘‘Furyja!‘‘. Ako uzmemo u obzir da su Furyju propali pregovori protiv Usyka, borba protiv Joshue bi sigurno bila nešto što bi fanovi u Velikoj Britaniji željeli gledati.

Linker
26. travanj 2024 13:50