K1 i Boks

Kakva boksačka poslastica! Ugovoren meč između Terencea Crawforda i Errola Spencea Jr.-a!

Crawford i Spence

 Instagram (errol Spence, Terence Crawford)
Pobjednik ovog meča postat će neosporeni prvak u velter kategoriji i ujediniti sve četiri relevantne titule

Noćas su se pojavile vijesti kako je dogovorena jedna od vjerojatno najvećih mogućih boksačkih poslastica u ovom trenutku. Errol Spence Jr. i Terence Crawford bi se trebali konačno sastati u borbi za ujedinjenje titula u velter kategoriji!

Često se zna čuti kako je ovo najveći i najiščekivaniji boksački meč još od 2015. godine i meča između Mayweathera i Pacquiaa, a to je vjerojatno i istina. Lokacija bi, prema svemu sudeći, trebala biti Las Vegas, a datum 29.7. ove godine!

Terence Crawford (39-0, 30 KO) u vlasništvu je WBO World titule u velter kategoriji, a trenutno posljednji nastup na kojemu ju je i obranio je odradio u dvanaestom mjesecu prošle godine. Tada se borio protiv odličnog Davida Avanesyana. Iako je Avanesyan jako dobar i čvrst boksač, ipak nije bio dorastao Crawfordu koji ga je zaustavio u šestoj rundi nokautom.

Errol Spence Jr. (28-0, 22 KO) vlasnik je IBF, WBA i WBC titula u vleter kategoriji. Posljednji je puta nastupio u četvrtom mjesecu prošle godine kada je tehničkim nokautom u desetoj rundi svladao Yordenisa Ugasa, a prije toga je imao pauzu od dvije godine. Tom prilikom je Spence uzeo WBA titulu od Ugasa, a sada će željeti i četvrtu relevantnu titulu koju drži Crawford.

Pobjednik ovog meča postat će neospsoreni prvak u velter kategoriji i držat će sve četiri relevantne titule. Zanimljiva stvar jest da su se Spence i Crawford navodno čuli telefonom i bez uplitanja menadžera dogovorili uvjete i raspodjelu honorara, a detalji još nisu otrkiveni.

Kako god, nas čeka ogroman meč kojeg smo toliko dugo čekali, a 29.7. ćemo svi biti prikovani uz ekrane.

Linker
11. travanj 2024 19:27