K1 i Boks

Mayweather i YouTuber odradili jedno od najdužih sučeljavanja, Floyda ne brine ni najveći ‘nedostatak‘

Floyd Mayweather i Logan Paul
 CHANDAN KHANNA Afp
‘Kad se malo bolje prisjetim, svih 50 boraca s kojima sam se suočio je reklo istu stvar...‘

Boksačka legenda Floyd Mayweather Jr. i YouTube senzacija Logan Paul odradili su dugačko i intenzivno sučeljavanje kojim su najavili svoj okršaj na Hard Rock stadionu u Miamiju.

Ekshibicijski meč po posebnim pravilima održat će se u noći s nedjelje na ponedjeljak, a oba sudionika ovog susreta s nekoliko su rečenica najavili borbu koja je privukla veliku pozornost, kako onih koji je jedva čekaju, tako i onih koji je kritiziraju.

"Bit će to zabavno. Postoji razlika između YouTube borca i elitnog borca. Nemam se zašto brinuti, borac sam, i netko tko je kao profesionalac odradio 25 godina. Borio sam se s najboljima, vidio svaki stil i uvijek pobijedio", izjavio je Mayweather.

"Pa zašo da se onda ne borim s Loganom Paulom? On je ogromna YouTube zvijezda. Ima ogroman broj pratitelja i to je uspio postići i prije nego što sam ja znao za YouTube. Ja sam veliko ime u boksu, a kada spojite naše svjetove, onda znate da će se dogoditi nešto ludo. Drago mi je da ima samopouzdanja i da vjeruje u sebe. Ali kada se malo bolje prisjetim, svih 50 boraca s kojima sam se suočio je reklo istu stvar."

Mayweather za ovaj meč na vaganju ne smije imati više od 72,6, dok je Paulu dozvoljeno da se pojavi s čak 86,2 kilograma. No, ta razlika Floyda nimalo ne brine.

"U većini mojih borbi imam 10-ak kilograma manje. Ne zamaram se time jer u borbama pobjeđujete - borbom."

Kako to da je prihvatio ovaj meč?

"Umirovio sam se od boksa, ali ne i od zabave i zarađivanja novca", zaključio je Mayweather.

S druge strane, Logan Paul imat će priliku prirediti jednu od najvećih senzacija u povijesti sporta.

"Mislim da ga moram nokautirati. Da, netko će završiti nokautiran, netko će odustati. Ja nisam izabrao boks, boks je izabrao mene. Ispred mene je stavljen izazov da boksam i to sam odlučio prihvatiti. Boks je za tijelo lakši od MMA-a. MMA je težak sport, a moja su koljena u lošem stanju. Starim, ali još uvijek imam snažan gornji dio tijela", poručio je Paul.

Linker
28. travanj 2024 17:00