K1 i Boks

Oscar de la Hoya otkazao meč protiv Vitora Belforta, očekuje se uskakanje jednako velike legende

Oscar de La Hoya
 JAVIER ROJAS/Zuma Press/Profimedia
COVID-19 ispriječio se ispred održavanja još jednog planiranog borilačkog spektakla

Tek nešto više od tjedan dana preostalo je do datuma planiranog za veliki povratak Oscara de la Hoye u ring te ekshibicijski meč protiv Vitora Belforta. Nažalost, "Golden Boy" je sada isti meč, za koji se već tjednima pasionirano priprema, prisiljen otkazati. Razlog toga je COVID-19, s kojim se uspio inficirati unatoč tome što je cijepljen. Oscar je to osobno otkrio putem Instagrama, objavivši video iz bolnice gdje se nalazi na liječenju kojem se podvrgnuo nakon što je osjetio jače simptome.

"Želio bih da ovo svi čujete direktno od mene. Iako sam potpuno cijepljen, dobio sam COVID i više nisam u stanju boriti se idućeg vikenda. Pripreme za povratak su mi posljednjih mjeseci značile sve na svijetu i želim svima zahvaliti na podršci. Trenutno sam u bolnici na tretmanu i vjerujem kako ću biti u ringu do kraja ove godine", rekao je de la Hoya uz video snimku koju možete vidjeti ispod odlomka.

Da la Hoya se nije borio 13 godina, odnsono otkad se po mišljenju mnogih prerano umirovio. 48-godišnji zlatni olimpijac iz Barcelone te jedan od najboljih profesionalnih boksača u posljednjih polja stoljeća, dugo je najavljivao povratak te ga je ove godine uz organizaciju Trillera napokon ugovorio. No, ipak neće u ring ući 11. rujna kao što je najavljeno.

Vrlo brzo se u medijima počela pojavljivati informacija kako će se priredba održati te da organizator za Belforta već ima itekako dobrog zamjenskog protivnika. To bi trebao biti legendarni apsolutni prvak lakoteške i teške kategorije, Evander Holyfield. 58-godišnji Holyfield već je duže u kontaktu s Trillerom. Neko vrijeme su se spominjala obnavljanja njegovih rivaliteta s Mikeom Tysonom te Riddickom Boweom, no do dogovara tih mečeva nije došlo. Naposljetku je Holyfield ugovorio meč protiv Kevina McBridea, koji se trebao održati na Trillerovoj priredbi, no on je otkazan.

Nema nikakve sumnje kako je Holyfield zainteresiran za ovaj meč, jedino je pitanje kako stoje stvari kod tijela koja to sve trebaju regulirati te se pretpostavlja kako je upravo to razlog zašto Evander još uvijek nije i službeno najavljen kao zamjena.

Linker
18. svibanj 2024 04:20