K1 i Boks

Priredba s Paulom i Askrenom prodala više prijenosa nego većina boksačkih ili UFC-ovih evenata

Jake Paul vs. Ben Askren
 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Nema sumnja kako je Triller Fight Club, što god mislili o njemu, još jednom postigao uspjeh

Triller Fight Club je svojevrsna budućnost borilačkog sporta. Nakon njihove druge priredbe, predvođene mečem Jakea Paula i Bena Askrena, to možemo sa sigurnošću zaključiti. Naime, ono što su mnogi nazvali najgorim mogućim prikazom boksa očito je većinskoj publici zanimljivije od boksa kakvog poznajemo preko sto godina.

To možemo ustvrditi prema podacima o prodaji prijenosa priredbe. Naime, izvor MMA Fightinga otkriva kako je ona prešla milijun, a da će se, kad se prikupe svi podaci, ukupni broj prijenosa kretati između 1.2 i 1.6 milijuna. To je brojka kakvu godišnje dostigne možda jedan ili dva UFC eventa, najčešće predvođeni Conorom McGregorom te tek ponekom iznimkom, a nije veća razlika niti u boksu. Tamo je od umirovljenja Floyda Mayweathera zapravo tako nešto izuzetna rijetkost.

Paul je prema ugovoru imao garantirani honorar od 690 tisuća dolara, a Askren pola milijuna. Već kad je Ben nakon meča rekao da odlazi kući s milijunom, moglo se pretpostaviti da će nešto dobiti i od prodaje prijenosa. A s ovakvim brojkama nema sumnje kako su sve strane dobro podmirene.

Triller već radi na nekim idućim projektima, a akvizicija velikog digitalnog streaming servisa, Fite TV, daje na pretpostavku kako bi uskoro svoje priredbe mogli raditi još češće. Glavna premisa i dalje će im ostati ista, ponuditi boks mečeve onima koji boks toliko ne prate, ali prate one osobe koje će u tim mečevima nastupiti. Ako još uspiju uz ogled stvoriti dobru priču, kakvu je ovaj meč iza sebe svakako imao, uspjeh im je neminovan.

Linker
05. svibanj 2024 18:41