K1 i Boks

Teofimo Lopez je spreman za Haneya: ‘Htio sam mu spasiti karijeru, ali on je navalio‘

Teofimo Lopez
 screenshot/YouTube
Laka kategorija profesionalnog boksa uskoro bi mogla dobiti apsolutnog prvaka svijeta

Teofimo Lopez nova je velika zvijezda svjetskog boksa. Mlad je, karizmatičan i odličan boksač. Uostalom, čisto i zasluženo je savladao Vasyla Lomachenka i trenutno drži WBA, IBF i WBO titulu prvaka svijeta lake kategorije. Još je važnije da mu je tek 23 godine i da je pred njim sjajna budućnost. A već idućim mečem mogao bi postati prvi apsolutni prvak lake kategorije otkako je uvedena četvrta elitna titula. Za tako nešto morat će savladati WBC prvaka, godinu dana mlađeg Devina Haneya.

Što se tiče tog meča, Lopez je prvo prokomentirao kako Haney svojim prozivkama nije uspio napraviti neki efekt, no da ovaj ima sreće što ga taj meč zanima, prije svega iz razloga da postane najmlađi apsolutni prvak u povijesti boksa.

"On mora malo promijeniti svoj način ponašanja i izbor izjava. Očajan je. Loš je, jako je loš. To je nešto na čemu mora raditi. Devin je tip kojem se puno stvari jednostavno mora unaprijed složiti i napisati, neka porade na tome. Nije sposoban sam izbaciti nešto dobro. Ali, pomoći ćemo mu. Na isti način na koji smo u najavi borbe pomogli Lomachenku, pomoći ćemo i njemu", rekao je Lopez u razgovoru za Sky Sports, dodavši kako je spreman za taj meč:

"Napravit ćemo sve da organiziramo taj meč. Htio sam mu spasiti karijeru, uistinu jesam. Rekao sam mu da pričeka tri ili pet godina, da izgradi svoj put na vrh. No, sad je prešao granicu i nagovorio me na borbu. Sad mi krećemo raditi pritisak prema njemu. Moj otac i ja imamo isti stav. Vjerujemo kako je Devin Haney idući za nas."

Drugi ozbiljan kandidat za protivnika također ima WBC pojas, no onaj privremeni. Radi se o sve popularnijem Ryanu Garciji, koji je u prvom velikom ovogodišnjem meču bio bolji od Lukea Campbella. Prošao je svoj prvi ozbiljan test i sad je ozbiljan te poželjan protivnik za mnoge. Naravno da o njemu razmišlja i Lopez.

"Ljudi se pitaju kakva je brada Ryana Garcije, a Luke Campbell je pokazao da to pitanje ima smisla. Pokazao je to te večeri. Garcia se vratio i to je ono što je sve iznenadilo. Način na koji se vratio u meč i završio ga na onaj način. Mnogi su zbog toga jako sretni", dodao je, odmah objasnivši kako ne može reći da neku od potencijalne dvije borbe posebno preferira.

"Gledajte, obje borbe su sjajne za mene. Ti momci su gladni, zapravo svi smo gladni. Na nama je da napravimo mečeve u kojima će se najbolji boriti protiv najboljih."

I dok meč protiv Haneya želi prije svega zbog pojasa koji mu nedostaje, meč protiv Garcije ima ogroman marketinški potencijal. Taj mladić sve je popularniji, prije svega zbog jako dobrog rada na vlastitom marketingu. On je trenutno puno bliže meču protiv Gervonte Davisa, a Teofimu je jasno zbog čega je svima u ovom trenutku vrlo poželjan protivnik.

"Ne znam je li to do njegovog tima ili njega, ali očito netko zna raditi posao s Ryanom Garciom. On možda i nije najvještiji borac, ali je izuzetno vješt tip na društvenim mrežama i to je jako dobro. Moram mu priznati zasluge za to. Upravo zbog toga mnogi boksači žele meč protiv njega, jer znaju koliko će samim time dobiti pažnje", objasnio je svoj stav.

Laka kategorija nudi nam puno potencijala za naredne godine, ali sve se čini da bismo neke velike mečeve mogli gledati već ove. Radujemo se tome.

Linker
21. travanj 2024 21:49