K1 i Boks

Terence Crawford osvrnuo se na ‘P4P‘ ljestvice: ‘Canelo ili ja smo broj jedan, nije na meni da odlučujem‘

Terence Crawford

 Marcel Thomas/Zuma Press/Profimedia
34-američki boksač etablirao se kao jedan od najboljih boksača na svijetu

Još jedan sjajan nastup pružio je Terence Crawford proteklog vikenda. Neporaženi američki boksač (38-0-0) savladao je Shawna Portera prekidom u desetoj rundi borbe. Radi se o nominalno najvećoj pobjedi u Crawfordovoj karijeri, a time je ujedno i obranio WBO pojas prvaka u velter kategoriji.

34-godišnjeg ''Buda'' mnogi vide kao jednog od najboljih boksača na svijetu. Prema većini relevantnih ''P4P'' ljestvica, Crawford je pri samom vrhu. Ipak, Meksikanac Saul Canelo Alvarez najčešće je ime na vrhu tih ljestvica, a Crawford se obično nalazi na četvrtom mjestu. Ipak, Terence smatra kako su Canelo ili on definitivno dvojica najboljih, no drugima prepušta da odluče tko je najbolji.

''Canelo je veliki talent. Morate ga svrstati u sami vrh. Kao što sam rekao, moj nastup prošle subote odlučuje o tome jesam li broj jedan ili broj dva. To nije na meni da odlučujem. Radi se o mišljenjima i ukusima. Dakle, napravite vaše ljestvice, iskažite vaša mišljenja i pretpostavke, a onda mi javite tko je broj jedan, a tko je broj dva.'', rekao je Crawford na konferenciji za medije nakon pobjede protiv Portera.

38 pobjeda u jednako toliko nastupa, impresivni finiši protiv boksača kao što su Shawn Porter, Jose Benavidez Jr., Amir Khan itd., Crawforda definitivno čine samom kremom svjetskog boksa. Međutim, konkurencija je velika. Magazin ''The Ring'' Crawforda vidi kao četvrtog najboljeg ''P4P'' boksača, a ispred njega su Canelo Alvarez, Oleksandr Usyk i Naoya Inoue.

Slična situacija je i prema mišljenju portala BoxingScene.com. Canelo je također prvi, Naoya Inoue okupira drugo mjesto, treći je Errol Spence Jr., a četvrti je Crawford. Upravo Errol Spence djeluje kao najizgledniji i zapravo najsmisleniji protivnik za Crawforda. Radi se o dvojici neporaženih velteraša, Spence je IBF-ov i WBC-ov prvak, a meč između njega i Crawforda, jedan je od najboljih što današnji boks može ponuditi.

ESPN vidi Crawforda kao drugoplasiranog ''pound-for-pound'' boksača svijeta, dok je prema Boxrecovoj ljestvici, također na četvrtom mjestu. Canelo je prvi na svim navedenim rang ljestvicama, no Crawford je prepoznat kao sami vrh svjetskog boksa i nadamo se kako će dugoočekivanom borbom protiv Errola Spencea, dobiti priliku za dodatnu potvrdu svoje veličine. Naravno, nešto se pita i Spencea, no trenutno se najviše toga pita menadžere, promotore i sve ostale koji vide priliku za zaradu u cijeloj toj priči.

Linker
26. travanj 2024 19:26