K1 i Boks

Tysona pitali koji su ga boksači svojedobno inspirirali da uđe u ring; istaknuo je imena dvojice velikana

Mike Tyson

 IVAN APFEL/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Ivan Apfel/getty Images/profimedia
‘Iron Mike‘ ističe kako ga je Ali zainteresirao za boks, ali su ga druge dvije legende motivirale da se i sam počne boriti

Mike Tyson nepovratno je promijenio povijest boksa, napose teške - kraljevske - divizije i impresivnim izvedbama među konopcima zacementirao svoje mjesto u panteonu "plemenite vještine". Ime nekadašnjeg apsolutnog prvaka "heavyweighta" i danas je sinonim za nevjerojatnu udaračku moć i gotovo nadrealnu eksplozivnost, a o njegovom sportskom putu praktično je napisano i ispričano gotovo sve. Nedavno je legendarni 57-godišnjak, ipak, otkrio, koji su boksači svojedobno najviše utjecali na njega u najranijoj fazi života.

U razgovoru za podcast "Good Trouble" Nicka Kyrgiosa, "Iron Mike" je, naime, istaknuo kako ga je Muhammad Ali zainteresirao za boks kao takav, ali da su ga druga dvojica boksačkih velikana motivirali da i sam uđe u ring i krene se boriti.

"Roberto Duran, on je broj jedan", rekao je nekoć najmlađi prvak u povijesti teške kategorije pa dodao: "Ali me je zainteresirao za boks, ali Roberto Duran i Sugar Ray Leonard su me potaknuli da se borim".

Podsjetimo, Tyson će 20. srpnja na priredbi u Arlingtonu (Texas, Sjedinjene Američke Države) ukrstiti rukavice s YouTuberom Jakeom Paulom, a nedavno je potvrđeno da će ta borba biti profesionalne, a ne ekshibicijske prirode. S obzirom na činjenicu da će Tyson u trenutku borbe imati 58 godine, a Paul 27, dobna razlika između dvojice suparnika bit će najveća koja je ikada zabilježena u službenom boksačkom meču.

Linker
06. svibanj 2024 20:03