K1 i Boks

(VIDEO) Andrade obranio titulu i došao do 30-0, bivši trostruki svjetski prvak pao u prvoj rundi

Demetrius Andrade
 Michael Reaves/Getty Images/Profimedia
Još jedna sjajna i uvjerljiva predstava je iza svjetskog WBO prvaka srednje kategorije

Četvrtu obranu titule svjetskog prvaka uspješno je u džep pospremio Demetrius Andrade, savladavši Liama Williams na priredbi Matchroom Boxinga, održanoj ovog vikenda na Floridi. 33-godišnji "Boo Boo" odradio je meč tako da je nekoliko puta bio blizu prekida, do kojeg ipak nije došao, ali i tako da svom protivniku nije dao apsolutno nikakvu šansu odgovoriti na ono što nudi.

Andrade je bio brz, siguran i odlučan potvrditi se kako najbolji boksač svijeta kategorije do 72.5 kilograma. Nakon što je Williams u drugoj rundi završio na podu, očekivao se brzi završetak, no uspio se oporaviti te čak uzeti neke runde u svoju korist, one u kojima se Andrade zapravo odmarao za što bolju završnicu. Sudačke kartice na kraju su presudile 116-111 te dva puta 118-109 u korist prvaka.

Andrade će se nakon ovog meča ponovno nadati susretu s nekim od preostalih prvaka. Ipak, to trenutno ne izgleda realno, osim u jednoj opciji. To bi bio ogled protiv WBC prvaka Jermalla Charla, koji prije toga za lipanj ima ugovorenu obranu protiv Juana Montiela. Preostala dva pojasa nalaze se kod Ryote Murate (WBA) i Gennadyja Golovkina (IBF), na čijem meču timovi trenutno rade, ali uz informaciju kako bi se mogao održati tek posljednjeg dana ove godine. U međuvremenu bi svaki od njih vjerojatno odradio neki meč za zagrijavanje, protiv nekog slabijeg boksača.

Ovaj program Matchroom Boxinga donio je još neke dobre mečeve, čiji pregled možete vidjeti u videu ispod teksta. Carlos Gongora je prekidom u osmoj rundi savladao Christophera Pearsona, u meču čijem je pobjedniku pripala IBO titula super srednje kategorije, a veliko iznenađenje napravio je Andrej Fedosov, u prvoj rundi savladavši bivšeg trostrukog amaterskog svjetskog prvaka super teške kategorije i brončanog olimpijca, Mahammadrasula Majidova. Odigrala se točno minuta prve runde, kad je Fedosov Azerbejđanca poslao direktom na pod, a ovaj je u padu doživio ozljedu noge te nije bio u stanju nastaviti.

Pogledajte najbolje trenutke s priredbe.

Linker
26. travanj 2024 20:45