K1 i Boks

(VIDEO) Deontay Wilder odabrao svoja tri najdraža nokauta, na popisu se našao i Tyson Fury

Deontay Wilder vs. Tyson Fury (prvi meč)
 Philip Pacheco/Anadolu Agency Via Afp
Deontay Wilder poznat je prije svega po nokautima u kojima je svoje protivnike doslovno ‘gasio‘

Boksački rezime 35-godišnjeg Deontaya Wildera na papiru izgleda više nego impresivno. 42 pobjede, jedan neodlučeni meč i samo jedan poraz ono je što je "Bronze Bomber" u dosadašnjoj karijeri ostvario. Od 42 pobjede, čak 41 upisao je nokautom, gdje su mnogi bili takvi da bi protivnici završavali bez svijesti, odnosno bili bi hladno "ugašeni".

U takvom popisu impresivnih pobjeda teško je neke izdvojiti, no upravo je to Wilder upitan tijekom posljednjeg javljanja uživo na Instagramu. Nakon što je kratko razmislio, prihvatio se tog zadatka i za početak je naveo ono što je u revanšu napravio jedinom boksaču koji je do tada s njim došao do sudačke odluke, odnosno boksačku kojem je oduzeo WBC titulu svjetskog prvaka.

"Moji 'najhladniji' nokauti? Ima ih toliko puno, ali dat ću vam neke koji mi prvi padnu na pamet. Bermane Stiverne, drugi meč. Transformirao sam se. Priuštio sam mu izvantjelesno iskustvo. Bilo je ludo", opisao je kratko Deontay prvi nokaut koji je spomenuo.

"Artur Szpilka, Szpilka je svakako drugi", glasio je drugi izbor.

U pitanju je meč iz 2016. godine, u kojem mu se Poljak kvalitetno suprotstavio sve dok tijekom devete runde nije završio poput mnogih prije njega, bez svijesti na podu ringa.

Ono čime je Deontay iznenadio izbor je trećeg. Zapravo, nije iznenadio spomenom imena boksača koji mu je ionako prečesto na pameti, nego činjenicom da se ne radi o nokautu. Službeno naravno, iako Wilder ima pravo smatrati kako je sudac njegovom protivniku prekasno krenuo brojati, s čime su se mnogi i složili.

"Nokaut iz 12. runde prvog meča protiv Furyja je moj treći izbor, budući da sam ga definitivno hladno nokautirao. Pobijedio sam u tom meču", prisjetio se Wilder nevjerojatne scene iz prvog meča s Furyjem. Njega je u tom meču dva puta slao na pod, no spomenuta situacija bila je ona gdje je Fury uistinu izgledao gotov, da bi samo odjednom otvorio oči, ustao se i odradio do kraja meč agresivno i dominantno.

Naravno, nije propustio Wilder spomenuti gore navedenu optužbu prema sucu, koja ne zvuči toliko uvjerljivo, posebno nakon svega što je izrekao po pitanju poraza u drugom meču.

"Ne samo da sam ga nokautirao, nego mu je sudac dao dodatno vrijeme, budući da je vjerovao kako bi to bila prava stvar za napraviti zbog tipa meča kakav je to bio. Bio je to dugo očekivani meč, puno toga bilo je na kocki i suci nekad u takvim situacija razmišljaju napraviti ono što smatraju da bi bilo najbolje za sport. Definitivno sam ga nokautirao", završio je svoje izlaganje bivši WBC svjetski prvak.

Wilder je trenutno u neobičnoj situaciji, gdje nitko ne zna što je s njegovom karijeri te kad i na koji način bi se ista mogla nastaviti. On još uvijek smatra kako sudski može izboriti treći meč protiv Furyja, dok se s druge strane vrlo glasno govori o njegovom povratku kroz meč protiv Charlesa Martina. Što god se dogodilo, bilo bi šteta da ga profesionalni boks izgubi jer se svakako radi o jedno od najboljih i najubojitijih svjetskih teškaša.

Linker
23. travanj 2024 08:35