K1 i Boks

(VIDEO) Joe Smith Jr. rutinski je obranio pojas svjetskog prvaka: Pogledajte kako je dokrajčio svog izazivača

Joe Smith Jr.

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing)
Američki boksač sinoć je došao do četvrte uzastopne pobjede

Ukupno 28. pobjedu u 31. profesionalnom nastupu, sinoć je upisao Joe Smith Jr. 32-godišnji američki poluteškaš, tehničkim nokautom u devetoj rundi, savladao je Stevea Geffrarda (18-3-0) i time je zadržao WBO pojas svjetskog prvaka u svom vlasništvu.

Bila je to prva obrana pojasa za Smitha, a titulu je osvojio prošle godine, savladavši Maxima Vlasova.

Ogroman favorit bio je Smith u meču protiv Geffrarda. Naime, Geffrard je relativno nepoznat boksač, prema Boxrecovoj ljestvici zauzima 108. mjesto u poretku poluteškaša, a igrom slučaja našao se u borbi za pojas. 31-godišnjak je uskočio u ovaj meč na ''short notice'', samo osam dana prije održavanja same borbe. Zamijenio je Britanca Calluma Johnsona (20-1-0) koji je otkazao meč zbog zaraze koronavirusom.

Steve Geffrard imao je 20 profesionalnih mečeva iza sebe. Prva dva izgubio je, no nakon toga upisao je 18 pobjeda zaredom i došao je do prilike života. Radi se o boksaču koji je osvajao brojne nacionalne turnire kao amater, a često je sparirao s borcima kao što su Beterbiev, Kovalev, Eleider Alvarez itd. Ipak, za pobijediti Joea Smitha, trenutno nije dorastao i pitanje je hoće li ikad biti.

Smith je izazivača zaustavio prekidom u devetoj rundi, nakon serije upućenih udaraca. Geffrardov trener Kevin Cunningham zatražio je prekid meča nakon toga. Bilo je jasno kako njegov boksač počinje primati sve više nepotrebne štete, no Smith ga je na koncu pohvalio.

''Stvarno je dao sve od sebe danas. Bila je ovo odlična borba. Kao što možete vidjeti, on je odličan boksač i dobro preživljava. Pokušao sam ga završiti rano, ali shvatio sam da je vrlo čvrst te da neću to moći učiniti. Odlučio sam čekati kasnije runde i bacanjem više kombinacija, polako sam ga rastavljao.'', objasnio je prvak nakon meča.

Što je sljedeće za Smitha, preostaje nam vidjeti. Preostale pojaseve drže Artur Beterbiev (IBF, WBC) i Dmitry Bivol (WBA). Potonji je porazio Smitha u trećem mjesecu 2019. godine i stoga se Beterbiev nameće kao možda logičniji protivnik. Joe Smith sam je iskazao želju da se obračuna s Beterbievim ili čak s Canelom koji je najavio prelazak u ovu kategoriju. Ipak, zasigurno će i Callum Johnson htjeti ponovno ugovoriti meč protiv Smitha, no više o situaciji u poluteškoj kategoriji, znat ćemo u narednom periodu godine.

Sažetke Smithove sinoćnje pobjede te izjavu nakon meča, pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
26. travanj 2024 16:54