K1 i Boks

(VIDEO) Joseph Parker nokautirao protivnika u prvoj rundi: Fury i Adesanya gledali su meč iz prvog reda

Joseph Parker

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Iskusni Novozelanđanin lakoćom je upisao novu pobjedu

Navikli smo uglavnom vikendom pratiti borilačka uzbuđenja, ali danas je u Australiji održan zanimljiv boksački meč, iako smo tek na sredini tjedna. Margaret Court Arena nazvana po legendarnoj tenisačici ugostila je boksačku priredbu koju su predvodili Joseph Parer (32-3-0, 22 KO) i Faiga Opelu (15-4-2, 11 KO).

Parker je u meč ušao kao veliki favorit, a status favorita u potpunosti je i opravdao. Opelu je pao već u prvoj rundi i Parker je došao do 22. pobjede nokautom u svojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Agresivno je Parker nasrnuo na svog protivnika od samog početka i serijom udaraca poslao ga je na pod. Faiga Opelu bio je teško uzdrman, ali pridigao se uz pomoć suca. Suci u boksačkim mečevima ne bi trebali podizati boksače u nokdaunu, nego bi trebali započeti s brojanjem i proučiti je li boksač spreman za nastavak meča. Dojam je kako je sudac odmah odlučio da Opela nije spreman nastaviti borbu i zato mu je pomogao da se pridigne, a potom je i prekinuo meč.

Samo minutu i 29 sekundi trebao je Parker za novu pobjedu, a ovo mu je druga uzastopna pobjeda. 31-godišnji Novozelanđanin u devetom mjesecu prošle godine nokautom je izgubio od Joea Joycea, a u ring se vratio u prvom mjesecu ove godine. Parker je u siječnju (prvi mjesec) jednoglasnom odlukom porazio Jacka Masseyja (20-1-0 uoči borbe), a danas je upisao drugu pobjedu u 2023. godini.

Vratio je Joseph Parker samopouzdanje ovim dvama pobjedama i za očekivati je da će u idućem nastupu pronaći ipak nešto zvučnijeg protivnika. Parker je prema Boxrecu 11. teškaš svijeta, 10. je na WBC-ovoj ljestvici izazivača, a WBO ga drži na šestom mjestu u poretku izazivača. Protivnici poput Faige Opelua jednostavno mu nisu dorasli i Parker bi se trebao vratiti težim izazovima.

Inače, Parkera je iz prvih redova gledao njegov prijatelj Tyson Fury. ‘‘Gypsy King‘‘ je u posjeti Melbourneu, a ranije danas pisali smo vam kako bi Tyson Fury mogao ‘‘ukrasti‘‘ protivnika Filipu Hrgoviću. Više o tome možete pročitati klikom na LINK. Osim Furyja, meč je uživo popratio i Israel Adesanya, UFC-ov prvak srednje kategorije.

Linker
27. travanj 2024 08:05