K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte kako su izgledali Zhang, Joshua i Usyk na otvorenom treningu: Hrgović nije sudjelovao

Zhang Zhilei

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Ususret boksačkom spektaklu u Saudijskoj Arabiji, boksači su odradili trening otvoren za javnost

Nije samo Filip Hrgović neporaženi teškaš koji je imao velikih problema s pronalaskom adekvatnog protivnika. Zhilei Zhang (24-0-1) također se dugi niz godina muči s istim problemom i 39-godišnjem Kinezu otkucava vrijeme za velike stvari.

Trenutno 15-rangirani borac prema IBF-ovom poretku iza sebe ima čak 25 profesionalnih nastupa, a upisao je 24 pobjede i remi. Unatoč tome, tek će u ovu subotu dobiti priliku za dodatni iskorak, a tražit će preko našeg Filipa Hrgovića.

Pobijedi li Zhang u tom meču, postat će obveznim izazivačem za IBF-ovu titulu svjetskog prvaka, odnosno bit će sljedeći izazivač pobjedniku meča između Joshue i Usyka. Naravno, koliko će brzo dobiti meč za titulu, teško je reći, jer pregršt je tu mogućih komplikacija zbog kojih bi se Zhang mogao načekati. Međutim, status obveznog izazivača ne može biti loša stvar i ulog je velik.

Boksač nadimka ‘‘Big Bang‘‘ nada se velikoj pobjedi u subotu navečer i doći će spremniji nego ikad. Posljednji nastup odradio je u petom mjesecu ove godine, a već u prvoj rundi nokautirao je Scotta Alexandera. Američki teškaš tada je uskočio kao zamjena za Filipa Hrgovića koji je nastup odgodio zbog smrti oca koja je nastupila nekoliko tjedana uoči datuma borbe.

Zhang je htio odraditi bilo kakav nastup jer je puno uložio u svoje pripreme, a iz meča je izašao neokrznut. Tako je ‘‘Big Bang‘‘ mogao samo nastaviti s pripremama za osmi mjesec i obračun s Hrgovićem, a dijelić forme prezentirao je na otvorenom treningu koji se jučer održao u Jeddahu.

Nakon što je odradio svoju sekvencu, Zhang je dobio priliku ukratko se osvrnuti na činjenicu da će boksati u sunaslovnoj borbi večeri na takvom eventu te da se radi o eliminacijskom meču za sljedećeg izazivača.

‘‘Ovo je najvažniji meč u mojoj cijeloj karijeri. Pobjednik ove borbe borit će se protiv pobjednika između Joshue i Usyka.‘‘, rekao je Zhang, a zatim je prokomentirao nadolazeći revanš Usyka i Joshue.

‘‘Obojica su sjajni tipovi, ugledam se na njih i poštujem ih, olimpijski su pobjednici. Joshua je izgubio u prvom meču, a nadam se da će biti bolji u drugoj borbi.‘‘

Hrgović na otvorenom treningu iz zasad nepoznatih razloga nije sudjelovao, ali zato su se pojavili i Joshua i Usyk. Kako je izgledao taj otvoreni trening, možete pogledati u videu pri dnu teksta. Zhangova sekvenca počinje od 1:18:30, a nakon njega u ring su kročili Anthony Joshua, a zatim i Oleksandr Usyk.

Linker
03. svibanj 2024 20:22