K1 i Boks

(VIDEO) Sudac Hrgovićeva meča dobacio je Joshui u ‘backstageu‘: AJ je eksplodirao i pokušao se sukobiti s njim

Anthony Joshua

 Screenshot (youtube, Intu Boxing))
Britanski teškaš još je bio ‘‘vruće glave‘‘ nakon poraza od Oleksandra Usyka

Boksati na u tom trenutku najvećoj boksačkoj pozornici na svijetu, gdje su gotovo sve oči uperene u vas i vaš nastup, zasigurno nije lako. Nošenje s takvim pritiskom svakako je jedna od bitnih stavki sportaša na vrhunskoj razini, a Joshua je svojom ‘‘eksplozijom‘‘ nakon poraza od Usyka pokazao koliko se toga nakupilo u njemu i sve je izbacio u kratkom periodu.

Od već spomenutog ekscesa koji je uslijedio u ringu neposredno nakon meča pa sve do ‘‘backstagea‘‘, Joshua je vodio veliku bitku sa svojim emocijama. Iako se činilo da se donekle smirio tijekom govora u ringu, snimka koja je počela kružiti društvenim mrežama jasno pokazuje kako je Joshua bio napet i na putu u svlačionicu.

Naime, Joshua je prvo dobio nekoliko riječi podrške od fanova koji su se našli na putu ka svlačionici, ali jedan od prisutnih dobacio je Joshui ‘‘ostani profesionalan‘‘, poručivši mu time da se drži prikladnog ponašanja. Malik Waleed ime je osobe koja je razljutila Joshuu, a radi se o sucu koji je sudio Hrgovićev meč protiv Zhang. Malik je smatrao kako se Joshua nije ponašao prikladno za jednog profesionalnog sportaša, a Joshua je poludio nakon što je čuo tu kritiku.

‘‘Što? Kome se ti obraćaš? Kome ti to? Začepi svoja usta.‘‘, poručio je AJ koji se pokušao i približiti Maliku Waleedu, ali zadržan je od strane mnoštva osoba koje su ga okruživale.

Njegov tim nastavio ga je navoditi ka svlačionici i eventualni fizički sukob je spriječen. Joshua se definitivno nije ponašao najbolje nakon poraza, ali nije pametno dobacivati boksaču dok je glava još ‘‘vruća‘‘ i emocije su više nego prisutne. Srećom, sudac koji je dobacio, nije morao naučiti na teži način.

Linker
26. travanj 2024 22:38