Regija

Hrgović se vratio u Hrvatsku i odgovorio na kritike: ‘Brojke su neumoljive i sve govore‘

Filip Hrgović i supruga Marinela

 Damir Krajac/CROPIX
Ponajbolji hrvatski boksač osvrnuo se na komentare koji govore da je nezasluženo pobijedio

Sve do Jeddaha u Saudijskoj Arabiji morao je potegnuti Filip Hrgović u potrazi za najvećom pobjedom svoje profesionalne karijere, kao i za statusom obveznog izazivača za IBF-ovu titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Put je na kraju bio uspješan, jer Hrgović je jednoglasnom odlukom sudaca slavio protiv Zhileija Zhanga.

‘‘El Animal‘‘ je odradio teških 12 rundi, a kineski teškaš pokazao se tvrđim zalogajem nego što se očekivalo. Hrgoviću je svakako trebao jedan ovakav meč nakon niza borbi u kojima je prolazio neokrznut i lakoćom dolazio do pobjede. Ovako se skuplja vrijedno iskustvo i Hrgović nema za čime žaliti. Međutim, neki smatraju kako Filip nije zasluženo pobijedio u tom meču, a komentari su došli i do samog Hrgovića. Filip se sinoć vratio u Hrvatsku, priređen je manji doček na Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu, a Hrgović je odgovorio i na ponešto pitanja o samom meču.

‘‘Čuo sam za neka negodovanja, nešto publike u dvorani, nešto stranih komentatora o navodno kontroverznoj pobjedi, ali brojke su neumoljive i sve govore. Pogodio sam više udaraca, puno više.‘‘, istaknuo je Hrgović, a prenose Sportske novosti.

image

Doček Filipa Hrgovića

Damir Krajac/CROPIX

Prema CompuBox statistici pogođenih udaraca, Hrgović je pogodio Zhanga s ukupno 208 udaraca, a bacio ih je čak 705. Zhang je s druge strane pogodio 154 udarca, a plasirao ih je 395 kroz cijeli meč. Kineski boksač više je udaraca pogodio u trećoj, šestoj i devetoj rundi, no njegovi udarci djelovali su vrlo moćno. Već u prvoj rundi Hrgović je nakon jednog udarca završio na podu i brojalo mu se, ali Filip ističe da nije bio uzdrman.

‘‘Iskreno, okliznuo sam se. Moram pogledati snimku, ali nekako me zagradio svojom prednjom nogom, zapeo sam i on je u tom trenutku zadao udarac. Točno je, primio sam udarac, ali nije me uzdrmao, nisam ga ni osjetio. Međutim, kako sam se okliznuo, rukavicama sam dotaknuo pod i po pravilima je to automatski 10-8 runda za njega. Manje je bitno je li me uzdrmao ili ne. Napravio je veliku bodovnu razliku već u 1. rundi i to mi je prolazilo kroz glavu. Kasnije u meču sam primio puno više jačih udaraca od tog na početku.‘‘, pojasnio je ‘‘El Animal‘‘.

Hrgović je u ovaj meč ušao kao veliki favorit, a koeficijent na njegovu pobjedu u prosjeku je iznosio 1.10. Zhangova pobjeda bila je na koeficijentu 6.00 u prosjeku i očekivalo se da Hrgović dominantno dođe do pobjede. To se ipak nije dogodilo i Filip se dobrano namučio da upiše 15. pobjedu. Svjestan je i Hrgović da njegov nastup nije bio idealan.

‘‘Gledajte, Zhang me probudio. Prijašnje borbe koje sam imao ipak su me malo uspavale. To su bile borbe u kojima su svi unaprijed znali, pa tako i ja, da 99 posto pobjeđujem. Sada je bilo drukčije. Znam da nisam prikazao najbolji boks. To nije bila noć u kojoj sam bio idealan, dogodi se, ali sam svejedno uspio doći do pobjede.‘‘, rekao je Filip i za kraj je otkrio kada ga možemo očekivati ponovno u ringu.

‘‘A nova borba? Do kraja godine se nadam i volio bih negdje u listopadu, ali to ne mora biti za naslov. Borba za naslov može doći za šest mjeseci ili za godinu i pol. Još je rano o tome. Tek sam odradio ovu.‘‘, zaključio je i dalje neporaženi hrvatski teškaš.

Linker
30. travanj 2024 04:16