K1 i Boks

(VIDEO) Tyson Fury započeo je pripremni kamp za povijesnu borbu protiv Usyka, pogledajte snimku s treninga

Tyson Fury i Bob Howard

 SCREENSHOT/TWITTER (DAZN)
WBC-ov prvak očito je shvatio da ga čeka veliki izazov te se počinje pripremati za njega

Dva mjeseca nas dijele od povijesne borbe za apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji. U glavnom gradu Saudijske Arabije, Rijadu 18. svibnja ring će dijeliti dva neporažena prvaka Britanac Tyson Fury (34-0-1, 24 KO) i Ukrajinac Oleksandr Usyk (21-0, 14 KO).

Priredba je nazvana “Ring of the Fire”, a bit će održana u Kingdom Areni. Fury je podijelio snimku na svom Instagram profilu uz poruku da kreće jako trenirati. Fokusere mu je držao Bob Howard, inače boksački trener njegovog mlađeg brata Tommyja Furyja.

Na snimci možemo vidjeti njegovo klasično fluidno kretanje uz djelomično spušten gard. Kada je porazio Vladimira Klička 2015. godine bio je klasični distancer, no kada mu je trener postao SugarHill Steward poprimio je malo agresivniji stil borbe. Upravo to je pokazao u svojoj trećoj borbi protiv Deontaya Wildera kada ga je nokautirao u 11. rundi.

Usyk je ipak najpotkovaniji tehničar s kojim će se Fury susresti u svojoj karijeri te je za očekivati da ćemo gledati svojevrsni “šah”, a ne klasični “brawl”. Ukrajinac je ipak dosta niži te lakši, no radi se o boksaču koji je pokazao da se može itekako nositi s boksačima od preko 120 kilograma.

Linker
10. travanj 2024 23:05