K1 i Boks

Broner se vraća pred svijetla reflektora protiv neugodnog Amerikanca, krajem svibnja povratak ‘The Can Mana‘

Adrien Broner

 SHOWTIME BOXING
Problematični Amerikanac ponovno se našao u vrhu velter divizije te bi ga ova pobjeda mogla dovesti pred napad na titulu

Adrien Broner se polako vraća na vrh velter kategorije u boksu, a "AB" je sada najavio svoj prvi nastup ove godine, gotovo dvanaest mjeseci nakon što je ostvario pobjedu u lipnju prošle godine. Broner, koji je četverostruki svjetski prvak, borio se samo dva puta nakon što je 2019. godine izgubio jednoglasnom odlukom sudaca od strane Mannyja Pacquiaoa u neuspješnom izazovu za Pacquiaov WBA pojas u velter diviziji.

Od tada se ponovno borio dva puta, pobjedivši Jovanija Santiaga 2021. godine te Billa Hutchinsona 2023. godine. Unatoč tome, Broner se sada nalazi na osmom mjestu WBA-ove ljestvice i na 15. mjestu s WBC-ove te se divizija potpuno "otvara" nakon što Terence Crawford potvrdi svoj odlazak u diviziju iznad. Stoga, "The Problem" bi mogao biti samo nekoliko pobjeda udaljen od prilike da postane svjetski prvak prvi put u više od osam godina.

Sada ga u ringu očekuje sunarodnjak Blair Cobbs za kojeg se prognozirao obračun s Conorom Bennom te se Cobbs nije borio od pobjede nad bivšim prvakom super-lake kategorije Mauriceom Hookerom 2022. godine.

Svoj idući nastup, Broner je najavio putem Instagram profila uz opis "May 31st the return of "The Can Man" and @blairtheflair go get it!!!!! #WorkOrDie"

Lokacija gdje će se borba održati je i dalje nepoznata no ovakvu priliku Broner ne smije propustiti ukoliko želi postati peterostrukim prvakom nakon odlaska Crawforda koji će tim potezom napustiti sve svoje titule.

Linker
20. travanj 2024 14:19