K1 i Boks

Michael Bisping analizirao borbu između Stricklanda i Coste: ‘To je značajna prednost za njega‘

Michael Bisping

 George Tewkesbury/PA Images/Profimedia
Bivši prvak srednje kategorije uvjeren je u kvalitetu oba borca, ali istaknuo je jednu važnu razliku

Michael Bisping daje bivšem prvaku srednje kategorije Seanu Stricklandu prednost protiv Paula Coste na UFC-u 302.

Strickland (28-6 MMA, 15-6 UFC) i Costa (14-3 MMA, 6-3 UFC) susreću se u pet rundi sunaslovne borbe 1. lipnja u Prudential Centru u Newarku, N.J. U glavnoj borbi te priredbe Islam Makhachev će braniti svoj pojas lake kategorije protiv Dustina Poiriera.

Iako Bisping daje Costi prednost u snazi udarca, smatra da dodatne dvije runde znatno idu Stricklandu u korist koji je u svojoj karijeri odradio pet rundi čak sedam puta. Costa, s druge strane, natjecao se 25 minuta samo jednom, u porazu od Marvina Vettorija jednoglasnom odlukom u borbi poluteške kategorije.

"To je luda borba, zar ne? Paulo Costa jače udara, to vam kažem", rekao je Bisping na svojem YouTube kanalu. "Trenirao sam sa Seanom Stricklandom. Ima vrlo dobar boks, to znamo. Vidjeli smo to kad je pobijedio Israela Adesanyu, najbolja izvedba njegove karijere, skoro pa ga je završio u prvoj rundi, zar ne? On će se boriti čvrsto, zub za zub, ali njegov stil se bazira na prednjoj ruci.‘‘

"Paulo Costa će puno napadati. Mislim da Paulo Costa jače udara, ali da Sean ima prednost s kardiom, izdržljiviji je. Sjetimo se, ovo je pet rundi borbe. To je značajna prednost za Seana Stricklanda jer on ima ekonomičan stil. Paulo Costa baca sve što ima, kružne udarce nogama, lijeve visoke ‘kickove‘ koji su tako brzi i eksplozivni, ali zahtijevaju puno energije."

Strickland će tražiti povratak na pobjedničke staze nakon poraza od Dricusa Du Plessisa na UFC-u 297 u siječnju. Costa dolazi nakon poraza sudačkom odlukom od Roberta Whittakera na UFC-u 298 u veljači.

Linker
26. travanj 2024 13:36