UFC

Mogli bismo opet gledati Michaela Bispinga u borbi: ‘Odradit ću trilogiju s Lukeom Rockholdom‘

Michael Bisping

 Jayne Kamin-Oncea/Getty images/Profimedia
Anthony Smith i fanovi poticali su ovu ideju, a Bisping je izrazio želju da se to i ostvari

Michael Bisping kaže da bi se vratio iz mirovine kako bi zaokružio trilogiju s Lukeom Rockholdom.

Rockhold je nedavno nokautirao Joea Schillinga u trećoj rundi na Karate Combat 45 priredbi dok je Bisping na svom YouTube kanalu prenosio događaj uživo. Nekoliko dana kasnije, Bisping se obratio nekim fanovima koji su ga pitali o mogućnosti treće borbe s Rockholdom kako bi konačno utvrdili tko je bolji.

"Luke Rockhold, prenosio sam uživo njegovu borbu, i svi su govorili ‘Morate odraditi trilogiju‘ ", rekao je bivši UFC prvak srednje kategorije u svom podcastu ‘Believe You Me‘ s Anthonyjem Smithom. "Borit ću se u Karate Combatu protiv Lukea Rockholda. Spreman sam.‘‘

"Borit ću se. Odradit ću trilogiju s Lukeom Rockholdom u Karate Combatu. Volio bih to."

U njihovom prvom susretu, Rockhold je zaustavio Bispinga gušenjem giljotinom u manje od šest minuta na UFC Fight Night 55 priredbi u studenom 2014. godine. Manje od dvije godine kasnije, na UFC-u 199 ponovno su se sastali u kavezu kada je Rockhold branio UFC naslov srednje kategorije protiv Bispinga koji je uskočio kao zamjena za ozlijeđenog Chrisa Weidmana.

Nakon tjedna prepunog prepucavanja i ‘trash talka‘, Bisping je pružio izvedbu života. Šokirao je Rockholda koji je bio veliki favorit te osvojio naslov prvaka nokautom u prvoj rundi.

Osobno rivalstvo između Bispinga i Rockholda sigurno se promijenilo tijekom godina, ali natjecateljski žar izgleda da je i dalje prisutan kod Engleza. Anthony Smith poticao je ideju ostvarenja borbe i dodatno se zalagao za njezinu realizaciju.

"Ovo je dobilo zamah malo prebrzo, pustite me prvo da posjetim svog doktora za kuk", rekao je Bisping šaljivo. "Šalim se, ali bilo bi to to. Sto posto bih. Da, svaka čast Lukeu protiv Schillinga. Pošteno, čovječe, pošteno."

Linker
06. svibanj 2024 00:01