Ostalo

(VIDEO) Luke Rockhold brutalnim nokautom debitirao u novoj organizaciji pa prozvao legendu MMA sporta

Luke Rockhold

 Screenshot/YouTube (Karate Combat)
Bivši prvak UFC-ove i Strikeforceove srednje kategorije na najbolji je mogući način započeo svoj put u Karate Combatu

Luke Rockhold tehničkim je nokautom pobijedio Joea Schillinga u glavnoj borbi večeri Karate Combat 45 priredbe održane u Dubaiju. Bivši prvak UFC-ove i Strikeforceove srednje početkom treće runde pogodio je 40-godišnjeg protivnika silovitim desnim krošeom i oborio ga na pod, a potom i dovršio serijom udaraca iz stajaće pozicije. Bio je to Rockholdov debitantski nastup u Karate Combat organizaciji, s kojom je ugovor potpisao početkom ožujka.

Posljednju borbu u UFC-u Rockhold je odradio krajem kolovoza 2022., kada je jednoglasnom sudačkom odlukom izgubio od Paula Coste, a potom je, krajem travnja prošle godine, odradio "bare knuckle" meč u BKFC-u gdje je osim poraza od Mikea Perryja prekidom u drugoj rundi - zaradio i popriličnu štetu na zubima. U rujnu prošle godine je, također, trebao odmjeriti snage s Craigom Jonesom u grappling meču, no taj je sraz otkazan. Borba protiv Schillinga bila je, dakle, druga u Rockholdovoj "post-UFC" fazi karijere, a sada se vratio i na pobjednički kolosijek.

Karate Combat promocija postoji od travnja 2018. godine i zasniva se na organizaciji turnira u profesionalnom, odnosno "full contact" karateu, te svojim atraktivnim i dinamičnim mečevima kroz godine podiže svoju popularnost i plijeni sve veću pozornost među borilačkom publikom.

Po završetku meča, Rockhold je prozvao legendu slobodne borbe, Lyota Machidu.

"Postoji samo jedan čovjek s kojim se želim ovdje boriti, a to je Lyoto Machida", rekao je 39-godišnji Amerikanac nakon pobjede pa poslao poruku svom starom rivalu: "Imaš sreće jer ne dopuštaju laktove, pa nema više noćnih mora o laktovima. Dođi, da vidimo što imaš, da vidimo kako će izgledati isplate. Znam da ti je potreban novac".

Podsjetimo, Rockhold i Machida odmjerili su snage u UFC-ovom oktogonu sredinom travnja 2015. godine na priredbi u Newarku (New Jersey, Sjedinjene Američke Države), a Amerikanac je tada pobijedio Brazilca gušenjem ("rear-naked choke") u drugoj rundi.

Linker
26. travanj 2024 13:36