Ostalo

Shaquille O‘Neal: ‘Vitor Belfort jednom je prebio tipa za mene, zbog njega sam zavolio ovaj sport‘

Shaquille O‘Neal i Vitor Belfort

 Arquivo Pessoal
Umirovljeni košarkaš detaljno je objasnio kako je nastala njegova ljubav ka MMA-u

Kultni američki košarkaš Shaquille O‘Neal veliki je fan MMA-a i to nije tajna. Shaq je jedno vrijeme čak i najavljivao svoj MMA debi, ali do toga nikad nije došlo.

Shaqu je početkom trećeg mjeseca proslavio 52. rođendan i sasvim je jasno kako će MMA debi ipak ostati nedosanjani san za ovog umirovljenog košarkaša i nekoć ponajboljeg centra na svijetu. O‘Nealu preostaje pratiti sport koji silno voli, ali znate li kako se rodila Shaqova ljubav ka MMA-u? Gostujući u podcastu ‘‘Pound 4 Pound‘‘ koji vode Kamaru Usman i Henry Cejudo, Shaq je pojasnio kako je Vitor Belfort ‘‘krivac‘‘ za razvijanje njegove ljubavi ka ovom sportu.

‘‘Imali smo trening kap na Havajima, šetao sam ulicom, a neki tip me zgrabio i bio je nevjerojatno snažan. Ja sam si razmišljao kako ćemo se potući svakog trenutka. Okrenuo sam se, sučelili smo se, ali Vitor Belfort je podigao ruke i rekao: ‘Ne, ne, ne, čovječe! Ja sam tvoj fan‘. Mislim da se to dogodilo uoči UFC 1 eventa i on mi je dao ulaznice za event. Na tom eventu porazio je nekog tipa koji je nosio radničke hlače.

Tip (Belfort) zgrabio me na ulici, a ja sam si mislio kako ću ga prebiti jer je puno manji. Ali on je bio pristojan, rekao mi je da se bori u UFC-u i da ima borbu. Pitao sam kad je borba, jer nisam imao previše vremena za ostala sranja. On je porazio nekog dvometraša, a ja nikada nisam vidio takav sport. Od tada sam postao fan.‘‘, rekao je O‘Neal, ali ipak je pobrkao određene detalje.

Vitor Belfort nije nastupio na UFC 1 eventu, a meč na koji Shaq aludira odradio je pod okriljem SuperBrawl 2 eventa. Belfort je tada porazio Jona Hessa nokautom nakon samo 12 sekundi borbe i oduševio je Shaqa.

Njihovo prijateljstvo nije ostalo na tom jednom susretu na Havajima. O‘Neal je prepričao Cejudu i Usmanu kako je Belfort jednom prilikom pretukao tipa koji je provocirao Shaqa.

‘‘Jednom je nokautirao tipa za mene. Taj tip pričao je gluposti, a Vitor je došao niotkud i ‘BING BING‘, gledao sam u tipa kako leži na podu, a Vitoru sam govorio da pobjegne. On je odbio i nastavio ga je tući, a ja sam mu i dalje govorio da otiđe. Ubrzo je došla i policija.‘‘, rekao je O‘Neal.

Dakle Vitor Belfort razlog je zbog kojeg ovako poznat i legendaran košarkaš gaji ljubav ka MMA-u. Ne sumnjamo da je mnoštvo ljudi na ovom svijetu koji su zavoljeli MMA gledajući upravo Vitora Belforta na djelu.

Linker
25. travanj 2024 23:38