K1 i Boks

Duboisov trener poslao poruku Filipu Hrgoviću: ‘Ako će se oslanjati na to - sretno mu bilo!‘

Don Charles

 Screenshot/YouTube (Boxing Social)
Don Charles odlučno tvrdi kako njegov pulen nije isti boksač kakav je bio u vrijeme sparinga s ‘El Animalom‘

U kontekstu nadolazećeg meča Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa, jedna od najfrekventnijih tema jest sparing kojeg su hrvatski i britanski teškaš odradili 2018. godine. Prema navodima "El Animala", Dubois je u tom sparingu poprilično loše prošao, a 31-godišnji Zagrepčanin sada strateški koristi to iskustvo kako bi svom sljedećem protivniku "ušao u glavu" i poljuljao mu samopouzdanje. Iz suparničkog tabora, dakako, odbacuju tezu da bi predmetni sparing ikako mogao utjecati na borbu, a u priču se sada uključio i Duboisov trener Don Charles.

"Čuo sam glasine o tom sparingu i kada me pitate jesu li one istinite ili izmišljene, za pretpostaviti je da su istinite. Daniel je tada imao 20 ili 21 godinu, a ja nisam bio njegov trener. Sada ima 26 godina, to je bilo, dakle, prije pet ili šest godina, bio je dijete kada se taj sparing dogodio", rekao je Don Charles za Boxing Social pa dodao: "Ako će se Hrgović oslanjati na to, i iz toga crpiti samopouzdanje - sretno mu bilo".

U nastavku razgovora novinar Louis Hart pitao je Charlesa nije li činjenica da ishodi sparinga ipak imaju određenu težinu i nisu zanemariv faktor, kako za onog tko je u njima bio bolji, tako i za onog koji je izvukao deblji kraj.

"Naravno da ćeš, ako si bio bolji od nekoga na sparingu, iz toga izvući samopouzdanje, ali, kao što sam rekao, Daniel je tada imao 20 godina, bio je dječak koji je u međuvremenu odrastao u muškarca. Pogledajte što je od tada postigao. Ponavljam, ako će se Hrgović oslanjati na to, sretno mu bilo. Daniel s kojim će se boriti1. lipnja nije onaj Daniel s kojim je bio sparirao", zaključio je Duboisov trener.

Linker
19. travanj 2024 11:49