K1 i Boks

‘Pobijedit ću Duboisa, a onda dolazim na Wembley razbiti Joshuu kao što je Hrvatska razbila Englesku!‘

Filip Hrgović

 Screenshot/ YouTube (The Stomping Ground)
Filip Hrgović odiše odlučnošću i samopouzdanjem uoči najznačajnije faze u svojoj dosadašnjoj karijeri

Kao što je već dobro poznato, Filip Hrgović (17-0) 1. će lipnja na priredbi u Rijadu ("Matchroom vs. Queensberry: 5v5") odmjeriti snage s Danielom Duboisom (20-2). Nakon medijske konferencije u Londonu na kojoj je predmetna borba potvrđena, najbolji hrvatski boksač izjavio je za iFL TV da će se umiroviti ako izgubi od 26-godišnjeg Britanca, a nedugo potom dao je intervju i za The Stomping Ground.

"Sretan sam što sam ponovno s Eddiejem Hearnom, on je najbolji promotor na svijetu, i sretan sam što sam u Matchroomovom timu, puno su napravili za moju karijeru i zahvalan sam na tome. Sretan sam što ću im 1. lipnja uzvratiti pobjedom", rekao je "El Animal" u početnom dijelu razgovora pa nastavio: "Bit će ovo pravi test, dobra borba za mene. Smatram da mi njegov stil odgovara i da ovaj meč dolazi u odličnom trenutku moje karijere. On je dobar boksač, ali ja sam bolji, na drugoj sam razini i pobijedit ću ga".

Na red je došao i razgovor o čuvenom sparingu kojeg su Hrgović i Dubois odradili 2018. godine, a u kojem je "Dynamite", prema riječima hrvatskog teškaša, poprilično loše prošao. Britanski je teškaš, naime, za isti medij prethodno izjavio kako je u trenutku tog sparinga imao 17 godina, a Hrgović se nije složio s tom tvrdnjom

"Koliko on sada ima godina?", upitao je teškaš iz Sesveta novinara Charlieja Parsonsa, na što mu je ovaj odgovorio da je Duboisu 26 godina.

"Imao je, dakle, 20 godina kada smo sparirali. Zašto laže? Nije imao 17 godina", nastavio je Hrgović pa na pitanje Parsonsa što se točno dogodilo na tom sparingu odgovorio: "‘Demolition job‘. On zna što se dogodilo. U redu, to je bilo prije dosta vremena, on je bio mlad, ali bio sam mlad i ja. Napredovao je od tada, i ja sam napredovao, ali to nije bio dobar sparing za njega i to je nešto što ti uvijek ostane negdje u glavi. Smatram da je taj sparing velika prednost za mene uoči ovog meča".

U nastavku intervjua Parsons je ponovno pitao Hrgovića da prokomentira Duboisove boksačke kvalitete.

"On je solidan borac, nije sjajan. Nema taj mentalitet i karakter, predao se protiv Joea Joycea, predao se protiv Oleksandra Usyka, to nije neka dobra kvaliteta za borca. Odustao je nakon Usykovog direkta. To je loše, čovječe. Ima pristojne vještine, dobre osnove i tehniku, ali jednostavno ga je smatram velikim borcem, on je osrednji borac. Možda je ‘medium well‘, poput odreska, s malo krvi, a ja sam ‘well done‘", rekao je dobro raspoloženi Filip pa se okrenuo pitanju koje se odnosilo na prognozu borbe: "Vidjet ćeš, čovječe. Dođi 1. lipnja, plati ulaznicu ili ‘pay per view‘ i vidjet ćeš.

Ono što borbi hrvatskog i britanskog teškaša daje dodatnu dimenziju jest mogućnost da ista uključuje i IBF-ov pojas. Ukoliko, naime, Fury ili Usyk aktiviraju klauzulu o revanšu nakon njihovog meča (koji je na rasporedu 18. svibnja), IBF bi trebao uprazniti titulu, što bi značilo da će za nju boksati Hrgović, kao obvezni izazivač, i Dubois.

"Nadam se da će biti borba za pojas, ali vidjet ćemo što će se dogoditi s Furyjem i Usykom. Vidjet ćemo nakon toga, ali to bi trebala biti borba za upražnjenu titulu", rekao je 31-godišnji Zagrepčanin pa prokomentirao mogućnost da se u rujnu, kao eventualni pobjednik meča s Duboisom, bori protiv Anthonyja Joshue u Londonu:

"To mi je velika motivacija. Čuo sam da je to u planu tako da će pobjednik naše borbe biti u odličnoj situaciji i vjerojatno se boriti protiv Joshue na Wembleyju u rujnu. To ću biti ja, to je sudbina. Dubois je već imao svoju priliku, borio se za titulu i izgubio, a sada dolazi moje vrijeme. Pobijedit ću ga, a onda dolazim na Wembley pobijediti i Joshuu. Kao što je, ako se sjećaš, hrvatska nogometna reprezentacija došla ovdje i razbila vas. I tada i u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji. Tako ću i ja razbiti Joshuu i postati legenda".

Linker
23. travanj 2024 22:29