K1 i Boks

Usykov menadžer odgovorio na Alalshikhovu tvrdnju o najboljim boksačima: ‘Izostavio je jednu činjenicu‘

Turki Alalshikh

 ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA Adam Davy/pa Images/profimedia
Aleksander Krassyuk nije ostao imun na nedavnu izjavu prvog čovjeka saudijskog General Entertainment Authorityja

"Smatram da su engleski boksači najbolji na svijetu", rekao je Turki Alalshikh tijekom nedavne medijske konferencije Tysona Furyja održane u Morecambeu. Tvrdnja je to s kojom se mnogi akteri u svijetu boksa nisu složili, a jedan od njih je i Aleksander Krassyuk, menadžer Oleksandra Usyka.

"Njegova Ekselencija kaže da su britanski borci najbolji na svijetu, ali je izostavio činjenicu da budući apsolutni prvak u teškoj kategoriji ima ukrajinsku putovnicu", rekao je Krassyuk u razgovoru za WBN.

Ukrajinski menadžer izrazio je poštovanje prema čelnom čovjeku saudijskog General Entertainment Authorityja (vladina ureda zaduženog za organizaciju sportsko-zabavnih priredbi), no i naglasio važnost činjenice da povijesni meč za ujedinjenje svih teškaških titula bude održan u skladu s najvišim profesionalnim i sportskim standardima.

"Gospodin Alalshikh je sjajan, častan čovjek i veliki obožavatelj boksa. Njegovo je pravo izabrati svog favorita u najvećoj borbi stoljeća. Puno ga poštujemo i vjerujemo da će ovaj boksački meč biti održan na najvišoj razini integriteta i sportskog ponašanja. No, vodili smo računa o izboru službenih osoba. Ti će odabiri biti napravljeni uz obostrano odobrenje" inzistirao je Krassyuk u svom zaključku.

Linker
19. travanj 2024 11:09