K1 i Boks

(VIDEO) Zaiskrilo na sučeljavanju Planta i Benavideza: ‘Nije svjestan da sam sebi kopa grob‘

David Benavidez (lijevo) vs. Caleb Plant

 Screenshot (youtube, Fight Hub Tv)
Dvojica vrhunskih boksača obračunat će se u nedjelju oko zore

Strašan boksački meč čeka nas u ranim nedjeljnim satima. David Benavidez (26-0, 23 KO) i Caleb Plant (22-1-0, 13 KO) odmjerit će snage u Las Vegasu, a ulog je WBC-ova titula privremenog prvaka u super srednjoj kategoriji (76,20 kg).

Oba boksača jučer su uspješno odradili vaganje, a njihovo sučeljavanje nije prošlo bez tenzija. Dvojica vrhunskih boksača razmjenjivali su ‘‘teške riječi‘‘, a u jednom trenutku Plant je stavio svoj prst na vrat Davida Benavideza. Benavidez ga je pokušao odgurnuti, ali boksači su razdvojeni na vrijeme.

Time su samo dodatno podigli tenzije, ali i zanimanje publike za taj meč. Ulog u ovom meču nije samo WBC-ov pojas za privremenog prvaka. Pobjednik te borbe vjerojatno će izboriti i priliku za meč protiv Canela Alvareza, ponajveće zvijezde u današnjem svijetu boksa.

Canelo drži sve četiri svjetske titule u super srednjoj kategoriji, a 6. svibnja (peti mjesec) čeka ga meč protiv Johna Rydera. Porazi li Rydera, netko od pobjednika između Benavideza i Planta trebao bi postati sljedećim izazivačem.

Caleb Plant već je imao priliku boksati protiv Canela. Meksikanac mu je zapravo i prouzrokovao jedini poraz u karijeri, a porazio ga je tehničkim nokautom u 11. rundi borbe. Meč se održao u 11. mjesecu 2021. godine.

Plant se pobjedama vratio u 10. mjesecu prošle godine. Brutalno je Plant nokautirao Anthonyja Dirrella u devetoj rundi borbe, a pobjedu je proslavio pomalo kontroverzno. Plant je oponašao iskapanje groba za svog protivnika, a reakcija je došla nakon što je Anthony Dirrell uoči borbe pričao kako ne planira izgubiti od ‘‘nekakvog bijelca‘‘. Plant je to označio rasizmom, a Dirrell je na koncu izvukao deblji kraj. Plantovu proslavu pobjede prokomentirao je i Benavidez.

‘‘Vidio sam Caleba Planta kako radi tu gestu gdje vrši iskop groba. Nije ni svjestan da sam sebi kopa grob, jer u subotu ćemo saznati kakva je njegova. Sve ćemo vidjeti.‘‘, poručio je Benavidez.

Kladionice su Benavideza i označile kao velikog favorita. Koeficijent na njegovu pobjedu u prosjeku iznosi oko 1,30, dok je pobjeda Planta od 3,50 pa naviše. Možda donekle i podcjenjivački prema boksaču poput Planta, ali na njemu je da dokaže suprotno.

Meč između Planta i Benavideza trebao bi započeti u nedjelju iza 5:00h ujutro, a ukoliko ste u mogućnosti pogledati ovaj meč, nemojte ga propustiti. Čeka nas odličan boksački meč.

Linker
29. travanj 2024 19:09